Halbeszerzési politika

Felelősségünk

Hogy felelősségünkhöz hűek maradjunk, a tengeri állatok és a halászati termékek beszerzésénél belső üzletpolitikánkkal (CR-Policy) a fenntarthatósági alapelvek mellett kötelezzük el magunkat.
Ez az igény a legfontosabb belső üzletpolitikai célok között is megtalálható, ami nemzetközi szinten az egész ALDI-SÜD vállalatcsoportra érvényes.

A fenntartható halbeszerzési politikánk cégünket és beszállítóinkat is a fenntartható tengeri állat- és halászati termékbeszerzésre ösztönöz. Az ökológiai fenntartható halászat és vízkultúra támogatása hosszú távú kihívás, melyet üzlettársainkkal együtt vállalunk.

Fenntartható tengeri állat és halászati termékek beszerzésére törekszünk fenntartható kínálat-kialakításunk által, hiánytalan nyomon követhetőség garanciáján, termékeink csomagolásain elhelyezett részletes jelölésen, világos kommunikáción és a lényeges partnerekkel való együttműködésen keresztül.

Halbeszerzési politikánk hatáskörébe esik minden tengeri állat- és halászati termék a hűtött, mélyhűtött és konzerv területekről, valamint a tengeri állat- vagy haltartalmú termékek (pl.: a tonhalas pizza) és az állateledel.

Az ALDI-nál a fenntarthatósági nézőpontok folyamatos fejlesztése a döntéshozók és az üzletvezetés tagjai által történik. Őket külső és belső szakértők látják el hasznos tanácsokkal és segítik munkájukat.

Az ALDI évek óta szoros együttműködésben dolgozik a WWF tengerbiológusaival, akik a teljes halkínálatot évente egyszer felülvizsgálják a részlets fenntarthatósági kritériumok alapján. Az eredmények fontos szerepet játszanak egy konkrét termék vagy halnyersanyag beszerzése ellen vagy mellett. Mindemellett a WWF kérdések esetén segít az ALDI beszerzési csoportját a fenntartható halbeszerzés területén.