Halbeszerzési politika

Felelősségünk

Hogy felelősségünkhöz hűek maradjunk, a tengeri állatok és a halászati termékek beszerzésénél belső üzletpolitikánkkal (CR-alapelvek) a fenntarthatósági alapelvek mellett kötelezzük el magunkat.
Ez az igény a legfontosabb belső üzletpolitikai célok között is megtalálható, ami nemzetközi szinten az egész ALDI-DÉL vállalatcsoportra érvényes.

A fenntartható halbeszerzési politikánk cégünket és beszállítóinkat is a fenntartható tengeri állat- és halászati termékbeszerzésre ösztönöz. Az ökológiai fenntartható halászat és akvakultúra támogatása hosszú távú kihívás, melyet üzlettársainkkal együtt vállalunk.

Fenntartható tengeri állat és halászati termékek beszerzésére törekszünk fenntartható kínálat-kialakításunk által, hiánytalan nyomon követhetőség garanciáján, termékeink csomagolásain elhelyezett részletes jelölésen, világos kommunikáción és a lényeges partnerekkel való együttműködésen keresztül.

Halbeszerzési politikánk hatáskörébe esik minden tengeri állat- és halászati termék a hűtött, mélyhűtött és konzerv területekről, valamint a tengeri állat- vagy haltartalmú termékek (pl.: a tonhalas pizza) és az állateledel.

Az ALDI-nál a fenntarthatósági nézőpontok folyamatos fejlesztése a döntéshozók és az üzletvezetés tagjai által történik. Őket külső és belső szakértők látják el hasznos tanácsokkal és segítik munkájukat.