Megvalósítás és átállás

Nemzetközi szinten az ALDI és ALDI DÉL vállalatcsoport a tengeri élővilág- és halászati termékek beszerzésénél a nemzetközi fenntarthatósági törekvések mellé áll. Ezeket nemzeti célok és követelmények segítségével valósítjuk meg, melyben visszaköszön a halbeszerzési politika.

A már meglévő halbeszerzési politika megvalósítása mindent átfogó menedzsment- és megvalósítási folyamatok segítségével lehetséges. Ezek a folyamatok rendszeres találkozók és projektcsoportok keretein belül kerülnek továbbfejlesztésre, melyeket kiegészítő protokollokban (intézkedés-katalógus, tartós kínálat megítélés) rögzítenek.

A monitoring során a nemzetközi célok átültetését folyamatosan vizsgálják és egy belső vizsgálat keretein belül évente egyszer a vállalatvezetőknek átadják. Így kerülnek – szükség esetén – javítóintézkedések bevezetésre, melyeket a mi belső folyamatainkban figyelembe veszünk.

Beszerzőink a kiírási és beszerzési folyamatok megvalósításánál a belső irányelveinket tartják szem előtt. Ez tartalmaz minden, a fenntartható beszerzési politikában megfogalmazott célt konkrét intézkedések formájában.

A belső projektcsoportok létrehozása aktív kapcsolatot biztosít a felelős beszerzők és szakértők között. Így garantált, hogy az aktuális termékekről, újdonságokról, aktualitásokról mindenki tájékoztatást kap.

A beszerzési politika éves újragondolása és tökéletesítése.
Az aktuális halbeszerzési politika minden évben kiértékelésre és adott esetben kiigazításra kerül. A tengergyümölcsei- és halászati termékbeszerzés hosszú távon csak így biztosítható.