Visszakövethetőség

Szállítóinktól megköveteljük a hiánytalan visszakövethetőség garanciáját minden hozzánk szállított tengeri állat- és halászati termékre. Ez többek között kötelezettséget jelent beszállítóinknak további adatok megadására, mint például a pontos fogási idő, a halászhajó vagy a kikötő megjelölésére. Kérésünkre beszállítónk – a gyártási szám és az eltarthatósági dátum mellett – köteles minden termékre a teljes előállítási folyamatot (a halászhajótól, ill. az akvakultúrától kezdve) megadni.

Nincs halbeszerzés illegális forrásból

Kizárt a tengeri állat- és halászati termék beszerzése illegális forrásokból.

Célunk egy működő ellenőrző rendszer létrehozása, mellyel garantálni tudjuk a - forgalmazott tengeri állat- és halászati termékek nyomon követhetőségét. Ez egy független harmadik fél segítségével szúrópróbaszerű auditok keretein belül valósul meg a beszállítóinknál. A vizsgálat célja, hogy a szállító a termékeinek hiánytalan visszakövethetőségét biztosítani tudja. Ezen szúrópróbaszerű vizsgálatokat folyamatosan az összes beszállítónkra kiterjesztjük.
Laborvizsgálataink keretein belül ellenőrizzük például DNS–vizsgálattal, hogy a felhasznált halfaj a deklarálttal megegyezik-e.