Klímatudatos ALDI

Felelősségteljes környezetpolitikánk egyik fontos célja, hogy az üzletekben történő következetes energia-megtakarítás mellett az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását jelentős mértékben csökkentsük. A légkör szén-dioxid- (CO2) és egyéb ÜHG-koncentrációjának túlzott megemelkedése számottevően hozzájárul a globális felmelegedéshez. Általános energia-megtakarításokkal és a fosszilis tüzelőanyagok felhasználásának csökkentésével elkerülhető a levegő CO2-tartalmának további növekedése.

Az ALDI DÉL vállalatcsoport nemzetközi klímastratégiája szerint a cégcsoport valamennyi országában működő leányvállalata 2020-ra az eladótéri négyzetméter arányában 30 százalékkal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását a 2012-es bázisévhez képest. A vállalás minden ALDI leányvállalatra, így a teljes magyarországi ALDI áruházláncra is érvényes, mely másfélszerese az Európai Unió 2020-ra kitűzött 20 százalékos csökkentési céljának.

Ezt a célt az ALDI Magyarország már jóval korábban teljesítette, ugyanis 2017. január elsejétől zöldáramra álltunk át, azaz mind a logisztikai központ, mind pedig a boltjaink teljes áramszolgáltatását Magyarországon előállított „zöldárammal” fedjük le. Ezáltal CO2-kibocsátásunkat több mint 40%-kal csökkentettük.

ALDI e-kamion
Együtt a zöld jövőért
Klímavédelmi projektjeink
Definíciók