First Climate Markets AG.

A világ negyedik egészségi rizikófaktora a főzés közben elszenvedett légszennyezés és füstmérgezés.
Különösen a nők és a gyerekek veszélyeztetettek, sütés/ főzés közben keletkező füst belélegzése miatt, náluk ezért légzőszervi megbetegedések kockázata különösen magas.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint Ghánában a füst okozta betegségek miatt évente 16 000 ember hal meg.

Jelenleg a világban még mindig 3 milliárdan főznek szilárd tüzelőanyaggal. Fát, szenet és más szilárd tüzelőanyagot használnak a nyílt tűzön, valamint a kezdetleges tűzhelyeken. A balesetveszély óriási, hiszen a káros anyagok belélegzése, a különböző sérülések miatt évente átlagosan 4 millió ember sérül meg.

A környezetbarát tűzhelyekkel egy család átlagosan az éves faszén iránti igényét 300 kg-mal tudja csökkenteni, miközben egyszerre pénzt is takarít meg. Ezenkívül ezek a tűzhelyek jelentősen alacsonyabb szén-monoxid kibocsátással rendelkeznek ezáltal környezetkímélőbbek is.

Az ALDI Magyarország Bt. a tűzhelyek megvásárlásával segíti a ghánai lakosokat, a projekt támogatásán keresztül pedig ellentételezzük üvegházhatású gázkibocsátásunkat.