Jó étel nem vész el!

Vállalatunk hatékony élelmiszermentő program kidolgozásával teszi a legtöbbet a rászorulók támogatása érdekében.

Az ALDI 2016 óta működik együtt az Élelmiszerbankkal. Az Egyesület 2017-ben 9.300 tonna mentett élelmiszert több mint 300.000 embernek juttatott el. A kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek megmentése és rászorulók számára történő eljuttatása érdekében, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. tovább bővíti partnerségét az Élelmiszerbankkal és hamarosan több, mint a fele az áruházainknak részt vesz a programban.

Intézkedéseink az élelmiszer-pazarlás ellen

Vállalati filozófiánk alapja a maximális hatékonyság és a pontos mennyiségi tervezés. Termékeinket a lejárati dátum elérése előtt matricával jelöljük meg, és kedvezményes áron kínáljuk őket.

Az ALDI egy jól összeállított szortimenttel rendelkezik, termékeink rendelését egy fejlett, automatikus rendelési rendszer segíti. A rendelési mennyiséget az üzletvezető ellenőrzi, ily módon a mennyiségek pontosan kiszámításra kerülnek, elkerülve a többletet.

A környezettel és a természeti erőforrásokkal való felelősségteljes bánásmód az ALDI számára magától értetődő. Polcainkon mindig friss termékeket kínálunk vásárlóinknak, hatékony logisztikai rendszerünknek köszönhetően rövid szállítási útvonalakat biztosítunk.

„Kettőt fizet, hármat vihet“ mennyiségi akciókat tudatosan kerüljük, mert aki túl sokat vásárol, többet is hagy meg.

A jó logisztika, és a pontos tervezés ellenére keletkeznek feleslegek. A kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszereket rászorulóknak adományozzuk. Az emberi fogyasztásra már nem alkalmas élelmiszer hulladékot pedig állatkerteknek, menhelyeknek és helyi gazdáknak adományozzuk állati feletetésre.