Banánsütemény másképp

Természetesen egy finom desszert nem hiányozhat kreatív ételreceptjeink közül. A poharas banánsütemény egy igazi különlegesség, mivel nem kell sütni és több hétig eláll.
A 3 adag 3 db 2,5 dl-es pohárra vonatkozik.

Adagok: 3
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 kisebb érett banán
  • 1 evőkanál citromlé, legjobb ha frissen facsarjuk
  • 60 g vaj
  • 1 tojás
  • 1/2 pohár barna cukor
  • 1 pohár teljes kiörlésű liszt vagy 1,5 pohár fehér liszt
  • 1 teáskanál sűtőpor
  • 1/2 pohár tej

Természetesen egy finom desszert nem hiányozhat kreatív ételreceptjeink közül. A poharas banánsütemény egy igazi különlegesség, mivel nem kell sütni és több hétig eláll.
A 3 adag 3 db 2,5 dl-es pohárra vonatkozik.

Elkészítés:

Elkészítés

A banánokat villával összenyomjuk, citromlével és 1 evőkanál cukorral összekeverjük. A poharakat kenjük ki kevés vajjal, majd adagoljuk a banános krémet egyformán bele.

Kézi mixerrel a puha vajat, tojást és a cukrot habosra kikeverjük. A lisztet és a sütőport szitáljuk át,majd a tejjel keverjük össze, addig keverjük, amíg egy sima tésztát nem kapunk.

Ezt a tésztát öntsük a banánkrémre, ügyeljünk arra, hogy a poharak szélére ne kerüljön. Egy nagy lábosba kb. 5 cm vizet forraljunk fel, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és a jól lezárt poharakat helyezzük a meleg vízbe. Fedjük le a lábost és hagyjuk a süteményeket kb. ¾ órára forró vízfürdőben, ha szükséges töltsünk után vizet.

A süteményt hűtsük ki és akár a pohárból kanalazhatjuk, vagy borítsuk ki egy tányérba. Ha lezárva tartjuk a sütemény több hétig is eláll.