Kenyérsaláta

Száraz kenyérből és zöldségmaradékokból 10-15 perc alatt egy finom kenyérsaláta készíthető. Megmutatjuk, hogy milyen egyszerűen készíthető ez a színes alkotás.

Adagok: 4
Elkészítési idő: 10- 15 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Száraz kenyér / sós péksütemény (100 g / személy-kb. 2-3 szelet kenyér)
  • Zöldség maradékok (cukkini, paprika, répa, paradicsom, uborka stb.)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • Só, bors
  • Ecet, olaj

Száraz kenyérből és zöldségmaradékokból 10-15 perc alatt egy finom kenyérsaláta készíthető. Megmutatjuk, hogy milyen egyszerűen készíthető ez a színes alkotás.

Elkészítés:

Elkészítés

Vágjuk fel a kenyeret kb. 1x1 cm nagyságú kockákra. Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket és vágjuk félbe őket. A teflon serpenyőt dörzsöljük be a fokhagymákkal.

Majd melegítsük fel a serpenyőt és közepes lángon pirítsuk meg a kenyérkockákat. Ízléstől függően vegyük ki a fokhagymagerezdeket.

Reszeljük vagy vágjuk apróra a zöldségeket és tálaljuk egy nagy tányérban, végül adjuk hozzá a pirított kenyérkockákat, majd sózzuk, borsozzuk.

A kész salátára öntsünk ecetet és olajat és fogyasszuk jó étvággyal!