Narancsos répaleves fokhagymával és petrezselyemmel

Mit kezdjünk a répákkal amiket a zöldséges fiókban felejtettünk? És a megmaradt narancslével? Ne is beszéljünk a száraz zsemlékről… Egy remek megoldásunk van, evett már narancsos répalevest? A leves elkészítése nagyon egyszerű:

Adagok: 4
Elkészítési idő: kb. 60 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 kg répa
  • 3 fej hagyma
  • 5 db fokhagymagerezd
  • Száraz zsemle, kenyér
  • 50 g vaj
  • 1 l zöldség alaplé
  • 250 ml narancslé
  • Só, bors
  • petrezselyem

Mit kezdjünk a répákkal amiket a zöldséges fiókban felejtettünk? És a megmaradt narancslével? Ne is beszéljünk a száraz zsemlékről… Egy remek megoldásunk van, evett már narancsos répalevest? A leves elkészítése nagyon egyszerű:

Elkészítés:

Elkészítés

Mossuk és hámozzuk meg a répákat, majd vágjuk fel karikákra. A hagymákat, fokhagymákat szintén hámozzuk meg és szeleteljük fel.

A vajat olvasszuk fel egy edényben és pirítsuk meg a zöldségeket benne. Majd fedjük le és 10 percig pároljuk alacsony hőmérsékleten.

A zöldség alaplét öntsük hozzá, majd újból főzzük fel. Majd 20 percig lefedve, alacsony hőfokon főzzük tovább. Közben reszeljük le reszelő segítségével a száraz zsemléket/kenyeret.

20 perc letelte után adjuk hozzá a lereszelt zsemléket és öntsük fel narancslével, majd főzzük tovább.

Végezetül keverjük hozzá a tejfölt, majd botmixerrel pürésítsük. A krémes levest még egyszer forraljuk fel.

Egy kis serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát és a petrezselymet és tálaláskor szórjuk a levesre.
Jó étvágyat!