Rizstallér

Rizs előző napról, különböző zöldségmaradékok, száraz kenyér, egy bontott tejföl, és csak egy kérdés: mi legyen velük? Van egy szuper ötletünk, próbálja ki finom rizstallér receptünket.

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Tallérhoz:
  • 500 g főtt rizs előző napról (kb. 150 g nyers rizs)
  • Zöldség maradékok (répa, cukkini, póréhagyma stb.)
  • Kolbász maradék
  • 2 evőkanál tejföl vagy joghurt
  • 2 tojás
  • 4-5 evőkanál liszt
  • Száraz kenyér
  • Só, bors
  • Vaj
  • Öntethez:
  • Joghurt, tejföl, túró (amit a hűtőben találunk)
  • Zöldség maradékok (paprika, paradicsom, uborka stb.)
  • Só, bors, citromlé

Rizs előző napról, különböző zöldségmaradékok, száraz kenyér, egy bontott tejföl, és csak egy kérdés: mi legyen velük? Van egy szuper ötletünk, próbálja ki finom rizstallér receptünket.

Elkészítés:

Elkészítés

A zöldséget mossuk meg, daraboljuk a kolbásszal kis kockákra.

A száraz kenyeret reszeljük le, hogy kb. 3-4 evőkanál morzsát kapjunk.

A rizst villa segítségével keverjük át, majd adjuk hozzá a zöldségek egy részét és a kolbász kockákat. A tejfölt vagy joghurtot, a tojásokat és a kenyérmorzsát is keverjük hozzá. Ízesítsük sóval, borssal.

A hozzávalókat jól keverjük össze, majd annyi lisztet adjunk hozzá, hogy a massza puha, de formázható maradjon. Hagyjuk a masszát 10 percig megdagadni.

Az öntethez a joghurtot, tejfölt/túrót a maradék apróra vágott zöldségekkel keverjük össze, sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítsük.

A masszából formázzunk kis tallérokat, a serpenyőben melegítsünk vajat, majd oldalanként kb. 4 percig süssük ropogósra. Ezután vegyük ki a serpenyőből és tegyük papírtörlőre.

Öntettel tálaljuk!