JÖVŐKÉP 2030:

A fenntartható vásárlást mindenki számára elérhetővé tesszük!

Globális vállalati felelősségvállalási stratégiánk

"A fenntartható vásárlást mindenki számára elérhetővé tesszük!" - ez az ambiciózus cél áll az ALDI SÜD csoport új globális vállalati felelősségvállalási stratégiájának középpontjában, amelynek a ALDI Magyarország is része. A diszkont elvvel összhangban és az ellátási láncban együttműködő partnerekkel közösen, az ALDI mindenki számára elérhetővé kívánja tenni a fenntartható vásárlást.

Az ALDI SÜD csoport új vállalati felelősségvállalási stratégiája  kifejezetten a legsürgetőbb globális kihívásokra összpontosít, valamint azokra, amelyek esetében a diszkont áruházlánc a leginkább pozitív hatással lehet az emberekre és a környezetre. A stratégiában négy nemzetközi prioritás szerepel: az emberi jogok tiszteletben tartása, az erőforrás-hatékonyság növelése,  karbonsemlegesség elérése és a cégcsoport vonzó és felelős munkáltatói értékének további növelése.

Felhívjuk figyelmét, hogy a videó elindításával bizonyos adatai továbbításra kerülnek a szolgáltató részére. További információ: https://policies.google.com/privacy.
Felhívjuk figyelmét, hogy a videó elindításával bizonyos adatai továbbításra kerülnek a szolgáltató részére. További információ: https://www.jwplayer.com/privacy/.

A videó elindul ...

NEMZETKÖZI PRIORITÁSOK

1. Emberi jogok: Támogatjuk és erősítjük az alapvető emberi jogok tiszteletben tartását

Elkötelezettek vagyunk az emberi jogok tiszteletben tartása, valamint az élet- és munkakörülmények javítása mellett a termelési láncunk mentén. Meggyőződésünk, hogy az emberi jogok tiszteletben tartása alapvető fontosságú, ha egy szebb, élhetőbb jövőt szeretnénk felépíteni.

Az emberi jogok erősítése érdekében számos partnerséget alakítottunk ki beszállítókkal, más kiskereskedelmi vállalatokkal, kormányokkal és nem kormányzati szervezetekkel. Számos területen érünk el fejlesztéseket, például az élet- és munkakörülmények javításával, a nők jogainak megerősítésével, a gyermekmunka elleni küzdelemmel és a termelési lánc átláthatóságának előmozdításával.

2. Erőforrás-hatékonyság növelése: Erőforrások hatékony használata az ökoszisztéma védelme érdekében

Cégünk hosszú távú sikereihez fenntartható beszerzési folyamatainkkal járulunk hozzá. Felelősséget vállalunk a termelési láncunk mentén végzett minden tevékenységért és a termékek előállításához felhasznált erőforrásokért. Meggyőződésünk, hogy megfelelő partneri kapcsolatokkal és kezdeményezésekkel segíthetjük környezetünk védelmét. és partnerségekkel a lehető legnagyobb mértékben segítjük a környezet védelmét

Csökkentjük az élelmiszerhulladék mennyiségét a vállalat minden területén, és lehetőség szerint újrahasznosítjuk vagy újrafelhasználjuk a működésünk által keletkezett egyéb hulladékokat. Csökkentjük saját márkás termékeink csomagolóanyagát, és növeljük az újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható csomagolások arányát.

Növeljük a tanúsított termékek számát  és ösztönözzük a fenntartható termékfejlesztést és gyártást. Globális ellátási láncaink mentén - a nyersanyagok beszerzésétől a végső gyártási folyamatig - fontosnak tartjuk az ökológiai és társadalmi fenntarthatósági kritériumok teljesítését.

3. Karbonsemlegesség: Vállalásunk a globális felmelegedés visszaszorítása érdekében

Üzleti tevékenységünk jelentős hatással van az éghajlatra és a környezetre, ezért célunk, hogy minimalizáljuk az ökológiai lábnyomunkat. Ennek érdekében csökkentjük az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.

Termékeink környezetre gyakorolt ​​hatásának további minimalizálása érdekében ösztönözzük beszállítóinkat, hogy saját célokat tűzzenek ki, csökkentsék saját működési folyamataikban az üvegházhatású-gázok kibocsátását. Együtt jelentős mértékben hozzájárulhatunk a klímát károsító kibocsátások csökkentéséhez.

4. Cégcsoport vonzó és felelős munkáltatói értékének további növelése

Munkatársaink a sikerünk kulcsa. Meggyőződésünk, hogy munkatársaink tiszteletben tartása és értékelése erősebbé tesz bennünket.

Arra törekszünk, hogy minden kolléga megkapja a lehetőséget, hogy fejlődjön.

„Tanulni egy életen át“- ez a mondat az ALDI Magyarország egyik fontos mottója. Dolgozóink fejlődésének érdekében vállalatunk képzési lehetőségeket biztosít. Szakembereinknek lehetősége nyílik mind meglévő elméleti tudásuk elmélyítésében, mind pedig személyiségük fejlesztésében.

Vállalatunknak fontos továbbá munkavállalóink elégedettsége. Ennek érdekében rendszeres Workshop, fizikai, illetve szellemi tréningek állnak dolgozóink rendelkezésére.

aldi.com