Áfonyás muffin
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 250 g HAPPY HARVEST búza finomliszt
- 0,5 tk BELLA sütőpor
- 1 tk BELLA szódabikarbóna
- 100 g HAPPY HARVEST eritrit
- LE GUSTO tengeri só
- 90 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
- 150 g MILFINA - ENJOY FREE natúr joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 citrom leve
- 2 darab GOLDLAND tojás
- 150 g SWEET VALLEY áfonya
Elkészítés módja
- A sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az eritritet és egy csipet sót.
- A napraforgóolajat, a natúr joghurtot, a reszelt citromhéjat és a fél citrom levét összekeverjük. A tojásokat kissé felverjük, majd hozzáadjuk az olajos masszához.
- A lisztes- és az olajos-tojásos keveréket gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, végül óvatosan beleforgatjuk az áfonyát.
- A tésztát muffinformába adagoljuk és a 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 - 18 perc alatt készre sütjük.
Tipp
- Ha igazán omlós muffinokat szeretnénk, akkor a tésztát ne keverjük sokáig.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!