Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése
REpont

REpont

A 2024 január 1-je után forgalomba hozott (azaz első alkalommal az értékesítési láncba lépő) műanyag, fém és üveg italoscsomagolást már a visszaváltási díjjal terhelten lehet megvásárolni, mely a visszaváltáskor a fogyasztó részére visszajár. Az italcsomagoláson egyértelmű jelölés mutatja a visszaváltási rendszerbe tartozást.  

A 2024. január 1-én polcokon lévő (tehát már korábban forgalomba hozott) italcsomagolásokon ez a jelölés még nem lesz rajta, értelemszerűen nem kell így érte külön díjat fizetni, de visszatérítés sem jár ezen italcsomagolások után. A visszaváltási jelölés nélküli italcsomagolásokat továbbra is a szelektív hulladékgyűjtőbe lehet helyezni, azokért visszaváltási díj nem jár vissza. 

Hasznosítsuk újra, közösen!

2024. január 1-jétől váltsa vissza a REpontokon az italcsomagolásokat, és visszakapja a csomagolás árát! 

Milyen csomagolásokat hozhat vissza?

1 dl és 3 liter között minden jelöléssel ellátott italcsomagolást, ami:

A visszaváltási logó nélküli italcsomagolásokat továbbra is gyűjtse szelektíven! 

Figyelje a jelölést az italcsomagolásokon!

Váltsa vissza az italcsomagolásokat a REpontokon!
 

A következő jelöléssel ellátott italcsomagolások válthatók vissza!

Ha nem talál jelölést az italcsomagoláson, akkor azt szelektív gyűjtőbe helyezze!
Visszaváltani csak a jelöléssel ellátott, 2024. január után forgalomba kerülő italcsomagolásokat lehet.

Ne nyomja össze!


Ha visszahozza az italcsomagolást, pénzre válthatja!

Hozza vissza a REpontra az italcsomagolást, és válassza ki, milyen visszatérítést szeretne kapni érte!


Váltsa kuponra, és vásárolja le!


Kérje az értékét bankszámlájára történő utalással!


Ajánlja fel a visszatérítést jótékonysági célra!

Gyakran ismételt kérdések:

Minden 2024. január 1. után forgalomba került 0,1 liter és 3 liter közötti italcsomagolásra, melynek anyaga PET alumínium, vagy üveg, kivétel a tej alapú termékek. A visszaváltható csomagolásokon egy logó lesz látható, amiről beazonosítható, hogy a termék csomagolása visszaváltási díjas.

Az automaták a csomagolás formáját, súlyát és vonalkódját azonosítják, ez alapján váltják vissza az italcsomagolásokat. Így csak ép, nem összenyomott, jól olvasható vonalkódú termékeket képes visszaváltani a rendszer.

A gép által kiadott utalvány levonásra kerül a vásárlás összegéből, valamint lehetőség lesz jótékony célra is felajánlani. 
Később, az aplikáció segítségével igényelhető lesz bankszámlára, azonnali utalással a visszaváltás díja (ez az opció jelenleg még nem elérhető).

A bevezetés időszakában ugyanabból a termékből 2 féle csomagolással találkozhat a fogyasztó a boltok polcain. Forgalomba hozás idejétől függően olyan termékekkel, amik még nem tartoznak a visszaváltás hatálya alá és olyanokkal amik már igen, a csomagoláson piktorgrammal jelölt termékek lesznek visszaválthatóak.

Az utalványt kiállító ALDI üzletben.

Ezek legjobb helye a szelektív hulladékgyűjtő edényekben, szigeteken lesz. Ezekért jóváírás nem jár.

Egy tranzakcióban csak egyféle visszatérítés választható, amennyiben visszaváltási díját részben utalványban részben jótékonysági felajánláskét kéri az ügyfél, úgy két tranzakcióban kell végre hajtania a visszaváltást.

Az automata a többszöri visszaváltás elkerülése miatt roncsolja őket, ezt követően elszállításra kerülnek a válogató létesítményekbe, ahol anyagfajtára, színre, stb. válogatva bálázzák a hulladékot, ami utána újrafeldolgozásra kerül.

Továbbra is visszaválthatóak lesznek, de az egyszerhasználatos termékkel ellentétben nem mindenhol, csak azokban az üzletekben ahol árusítják is azokat. Az ALDI jelenleg nem forgalmaz többször használható göngyölegeket, így azok visszavételét sem végzi.