Barackos-túrókrémes gombóc zabkekszmorzsában
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 800 g főtt burgonya
- 1 darab NATUR AKTIV BIO tojás
- 350 g HAPPY HARVEST finomliszt
- 500 g MILFINA ENJOY FREE - félzsíros tehéntúró
- 100 g MILFINA Natúr joghurt 1,5%
- 60 g porcukor
- 1 darab narancs reszelt héja
- 1 darab citrom reszelt héja
- 250 g barack
- 350 g NATUR AKTIV BIO vajas zabkeksz
Elkészítés módja
- A krémhez az alapanyagokat egy robotgépben krémesre zúzzuk.
- A barackot kb. 1,5 x 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A zabkekszet egy robotgépben zsemlemorzsa állagúra törjük.
- A tésztához az alapanyagokat összedolgozzuk, majd egy alaposan meglisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 7 x 7 cm-es kockákat vágunk belőle.
- Minden kocka közepére teszünk a túrókrémből kb. 1 teáskanálnyit és egy darab barackot. A tészta négy sarkát összecsípve gombócot formálunk.
- A gombócokat enyhén sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, ha feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, beleforgatjuk a zabkekszbe, és már ehetjük is.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!