Bulguros csirke
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 800 g HÚSMESTER csirkemellfilé
- 250 g HAPPY HARVEST bulgur
- 180 ml KOKÁRDÁS UHT főzőtejszín 10%
- 125 g MILFINA tejföl 12%
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab vöröshagyma
- 1 kanál LE GUSTO fűszerpaprika - csemege
- 3 tk LE GUSTO só
- 1 tk LE GUSTO rozmaring
- 20 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
- 1 tk kurkuma
Elkészítés módja
- A bulgurt egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi egy ujjnyira ellepi, és egy teáskanál sót adunk a vízhez.
- Közepes fokozaton elkezdjük főzni, majd amikor elfőne alóla a víz, hozzáadjuk az egy evőkanál pirospaprikát és felöntjük a tejszínnel.
- Felforraljuk, majd elzárjuk a tűzhelyet és fedő alatt puhára pároljuk a bulgurt.
- Megtisztítjuk és felkockázzuk a fokhagymát és a vöröshagymát, és egy serpenyőben 20 ml olajon közepes lángon megpároljuk.
- A csirkemellet kis kockákra vágjuk. A csirkemellkockákat egy tálban a tejföllel és a többi fűszerrel alaposan összeforgatjuk.
- Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a pácolt csirkemellet és 15 perc alatt készre sütjük.
- Az elkészült húst összekeverjük a puhára párolódott bulgurral, melegen tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!