Csirkés töltött sütőtök
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- A töltelék húsos részéhez:
- 500 g HÚSMESTER csirkemellfilé
- 6 kanál BELLASAN napraforgó-étolaj
- LE GUSTO só
- LE GUSTO őrölt fekete bors
- 0,5 tk LE GUSTO kakukkfű
- 0,5 tk LE GUSTO majoranna
- 1 gerezd fokhagyma
- A töltelék zöldséges részéhez:
- 400 g NATURE’S GOLD csicseriborsó-konzerv
- 2 tk BELLASAN napraforgó-étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk LE GUSTO oregánó
- 1 tk LE GUSTO kakukkfű
- LE GUSTO só
- LE GUSTO őrölt fekete bors
- 200 g kuszkusz
- 1 darab narancs
- 1 csomag HAPPY HARVEST tökmag megpirítva
- 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés módja
- A csirkemellet megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
- Az olajat összekeverjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd alaposan bedörzsöljük vele a húst és fél órát pihentetjük.
- A sütőtököt félbevágjuk és kimagozzuk, majd a vágott felével lefelé egy sütőedénybe helyezzük és ráöntünk egy nagy pohár vizet, hogy a sütőtök sütés közben ne száradjon ki.
- 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30–40 percig sütjük, amíg a villát könnyedén át tudjuk szúrni a sütőtökön, majd hűlni hagyjuk.
- A csirkemellet nagy lángon kb. 6–7 perc alatt egy kiolajozott, forró serpenyőben megpirítjuk és félretesszük.
- A leöblített csicseriborsót egy nagy serpenyőben, kevés olajon kb. 5 percen át pirítjuk, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, az oregánót, és a kakukkfüvet. Pár percig tovább pirítjuk, amíg el nem kezdjük érezni az illatát.
- Közepes lángon hozzáadjuk a lepirított csirkemelldarabokat, a főtt kuszkuszt, a narancs lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a pirított tökmagot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A sütőtök húsából kikanalazunk annyit, hogy elférjen a töltelék, megtöltjük, majd 10 percre visszahelyezzük a sütőbe, míg a teteje enyhén megpirul. Friss petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Tipp
- Gránátalmamagokkal megszórva még pikánsabb lesz az ételünk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!