Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 2 főre

  • 3 kanál CUCINA NOBILE olívaolaj
  • 1 darab vöröshagyma
  • 150 g HAPPY HARVEST köles (gabonamix)
  • 80 ml Dunántúl Irsai Olivér száraz fehérbor
  • 700 ml alaplé
  • 1 darab cukkini
  • 30 g MILFINA Alpesi vaj
  • 50 g CUCINA NOBILE Grana Padano reszelt sajt
  • 300 g GOURMET friss norvég lazacfilé
  • LE GUSTO só
  • LE GUSTO őrölt fekete bors
  • citrom leve
  • 3 kanál CUCINA NOBILE olívaolaj

Elkészítés módja

  1. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olívaolajon üvegesre pároljuk, majd ráöntjük a kölest és átforgatjuk.
  2. Hozzáadjuk a száraz fehérbort, majd ha elpárolgott az alkohol, folyamatos kevergetés mellett lassan felöntjük az alaplé harmadával.
  3. A cukkinit megtisztítjuk és feldaraboljuk. Amint a köles felszívta az alaplevet, hozzáadjuk a cukkinit, majd felöntjük az alaplé fennmaradt részével. Ha a köles felvette az összes alaplevet, levesszük a tűzről, majd beletesszük a vajat és a sajtot.
  4. A lazacfilét megmossuk és megtörölgetjük. A bőrénél beirdaljuk, majd sózzuk-borsozzuk.
  5. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a lazacot a bőrös oldalával lefelé elkezdjük sütni. Ha szépen megpirult a bőre, megfordítjuk és még kb. 3 - 4 percig tovább sütjük.
  6. A lazacfilét egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk néhány csepp frissen facsart citromlével és a 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 - 15 perc alatt készre sütjük.
  7. A rizottót tálalás előtt még egyszer átkeverjük, majd a lazaccal tálaljuk.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá listájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!