Édes túróval töltött tészta
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 3 főre
- 3 kanál BELLA mazsola
- 100 ml SILVERSTONE barna rum
- 500 g KOKÁRDÁS rögös túró
- 3 darab GOLDLAND mélyalmos tojássárgája
- 2 kanál KOKÁRDÁS vödrös tejföl 20%
- 1 csomag BELLA vanillincukor
- 1 darab citrom reszelt héja
- 3 darab GOLDLAND mélyalmos tojásfehérje
- 7 kanál porcukor
- 250 g BACKETTERIA leveles tészta
- 600 ml KOKÁRDÁS féltartós habtejszín
- 1 csomag BELLA pudingpor vanília ízű
- 30 g MILFINA teavaj
- 2 kanál porcukor
Elkészítés módja
- A mazsolát egy kisebb tálba tesszük, és ráöntjük a rumot, majd félretesszük 30 percre.
- Egy nagyobb keverőtálba tesszük a rögös túrót, a tojások sárgáját, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a citrom lereszelt héját, majd elkeverjük.
- A mazsolákat lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk, majd ezt is a túrós keverékhez adjuk.
- Szétosztjuk a túrós tölteléket a tésztalapon, feltekerjük, majd egy sütőtálba helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.
- A tejszínben elkeverjük a vaníliás pudingport és 3 ek porcukrot, valamint a vajat.
- Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni. A krémmel tálaljuk!
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!