Egyszerű babos tészta (vegetáriánus)
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 2 kanál BELLASAN napraforgó-étolaj
- 3 újhagyma
- 75 g CUCINA NOBILE sűrített paradicsom
- 1 darab padlizsán
- 1 konzerv NATURE'S GOLD vörösbab
- 1 konzerv NATURE'S GOLD fehérbab
- 10 g LE GUSTO kakukkfű
- 10 g LE GUSTO bazsalikom
- 1 csipet LE GUSTO őrölt kömény
- LE GUSTO só, bors
- 250 g CSÁSZÁR szarvacska 4 tojásos
- 2 csomag CUCINA NOBILE mozzarella
Elkészítés módja
- Egy serpenyőben egy kevés olajon elkezdjük pirítani az újhagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a kockára vágott padlizsánt, és megpirítjuk.
- Beleöntjük a lecsöpögtetett vörösbabot és a fehérbabot a levével együtt.
- Kakukkfűvel, bazsalikommal, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük, és 15 percig főzzük.
- A tésztát a leírás szerinti idő alatt, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd elkeverjük a babos-padlizsános raguval.
- Lehúzzuk a tűzhelyről, befedjük a tetejét a mozzarellával, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, vagy amíg a sajt meg nem pirul egy kicsit.
- Tálalás előtt 10 percet állni hagyjuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!