Egyszerű sárgaborsó-krémleves
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 250 g vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 60 g KOKÁRDÁS háromnegyed zsíros vaj 60%
- 1 tk LE GUSTO őrölt kömény
- 0,25 darab BELLA karácsonyi fűszerek - szerecsendió
- 1 tk LE GUSTO fűszerpaprika - édesnemes
- 500 g HAPPY HARVEST sárgaborsó
- 2 l zöldségalaplé (LE GUSTO zöldségleveskocka)
- LE GUSTO só, bors
- 2 kanál LE GUSTO mustár
- kockázott bacon
Elkészítés módja
- A sárgaborsó-krémleves elkészítéséhez a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát egy lábasba tesszük. 6-7 perc alatt, közepes lángon lepirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a fűszerköményt, a reszelt szerecsendiót, a füstölt paprikát, a beáztatott, átmosott sárgaborsót, és felöntjük az alaplével.
- Sózzuk, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg szinte teljesen szét nem főtt (30-40 perc).
- Ekkor beletesszük a mustárt, majd az egészet egy turmixgéppel krémesre turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még.
- A leves a borsó keményítőtartalma miatt hamar besűrűsödik, így, ha nem fogy el azonnal, később önthetünk még bele vizet/alaplevet. Levesbetétként használjunk pirított bacont.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!