Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 4 főre

  • 250 g vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 60 g KOKÁRDÁS háromnegyed zsíros vaj 60%
  • 1 tk LE GUSTO őrölt kömény
  • 0,25 darab BELLA karácsonyi fűszerek - szerecsendió
  • 1 tk LE GUSTO fűszerpaprika - édesnemes
  • 500 g HAPPY HARVEST sárgaborsó
  • 2 l zöldségalaplé (LE GUSTO zöldségleveskocka)
  • LE GUSTO só, bors
  • 2 kanál LE GUSTO mustár
  • kockázott bacon

Elkészítés módja

  1. A sárgaborsó-krémleves elkészítéséhez a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát egy lábasba tesszük. 6-7 perc alatt, közepes lángon lepirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a fűszerköményt, a reszelt szerecsendiót, a füstölt paprikát, a beáztatott, átmosott sárgaborsót, és felöntjük az alaplével.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg szinte teljesen szét nem főtt (30-40 perc).
  3. Ekkor beletesszük a mustárt, majd az egészet egy turmixgéppel krémesre turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még.
  4. A leves a borsó keményítőtartalma miatt hamar besűrűsödik, így, ha nem fogy el azonnal, később önthetünk még bele vizet/alaplevet. Levesbetétként használjunk pirított bacont.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!

Press Escape to dismiss this dialog