Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Vásárlói tájékoztató


Kedves Vásárlóink,
A Kockázott bacon 500 g termék L244 04.10.2022 tételére a szállító HUNGARO-FOOD 2009 KFT. és az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva termékvisszahívást indít.
További információért kérjük, kattintson.


Hozzávalók a következő recepthez 3 főre

  • 400 g NATURE'S GOLD paraj porciók gyorsfagyasztott
  • 300 ml alaplé vagy víz (LE GUSTO zöldségleveskocka)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 ml KOKÁRDÁS UHT főzőtejszín 10%
  • 30 g KOKÁRDÁS háromnegyed zsíros vaj 60%
  • LE GUSTO só, bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál libazsír
  • 3 kanál HAPPY HARVEST panírmorzsa
  • 350 g HÚSMESTER marha darált hús
  • 2 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
  • 1 LE GUSTO fűszerpaprika - édesnemes
  • 1 csipet LE GUSTO őrölt kömény
  • 2 csipet LE GUSTO só
  • 2 csipet LE GUSTO szerecsendió
  • 50 g HAPPY HARVEST panírmorzsa

Elkészítés módja

  1. A bélszínroló elkészítéséhez a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd felforrósított serpenyőben a libazsíron megdinszteljük, és félretesszük kicsit lehűlni.
  2. A zsemlemorzsát egy aprítógépben minél apróbbra őröljük, majd a darált húst, a tojásokat, a pirospaprikát, a köményt, a sót, a szerecsendiót és a dinsztelt hagymákat is hozzáadjuk, pépesre zúzzuk, majd lefedve a hűtőbe tesszük pihenni, hogy a morzsa megszívja magát.
  3. A fagyos parajt felöntjük az alaplével, és beletesszük a fokhagymákat is, majd fedő alatt 10-15 percig forraljuk, ezután levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy nagyjából elfője a levét.
  4. Ezt követően felöntjük a tejszínnel, beletesszük a vajat, sózzuk, borsozzuk, és egy botmixerrel enyhén összepépesítjük.
  5. Sűríteni - szerintünk - ezt a változatot nem szükséges, de ha mégis hígnak találjuk, adjunk hozzá 1 evőkanálnyi keményítőt 2 evőkanálnyi vízzel kikeverve, és forraljuk még 5 percig.
  6. A roló befejezéséhez a masszát kivesszük a hűtőből, és vékony rudakat formázunk belőle. Erre a legjobb módszer, ha a kezünket egy kicsit beolajozzuk, így a massza nem fog tapadni, és könnyebben tudjuk majd formázni.
  7. Ezután a rudakat simán zsemlemorzsába forgatjuk, és 155-160 fokos olajban erős barnára sütjük. Fontos, hogy legalább 6-7 percig süssük, és ne ijedjünk meg attól, ha sötét színe lesz, hiszen csak a felületén van morzsa, a marhahús pedig sötét színű, mikor megsül.
  8. Ezután törlőpapíron leszárítjuk, és már tálalhatjuk is a spenótfőzelékkel.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!