Fahéjas csigapalacsinta
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 6 főre
- 150 g HAPPY HARVEST finomliszt
- 1 csipet LE GUSTO só
- 1 tk porcukor
- 3 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
- 350 ml MILFINA ESL tej 1,5%
- 20 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
- 100 ml AQUITAS szénsavas ásványvíz
- 1 kanál LE GUSTO őrölt fahéj
- BELLASAN napraforgó-étolaj
- porcukor
- LE GUSTO őrölt fahéj
Elkészítés módja
- A palacsintákhoz a lisztet elkeverjük a sóval és a porcukorral, majd hozzáadjuk a fahéj kivételével az összes többi alapanyagot, és egy botmixerrel alaposan leturmixoljuk.
- A palacsintaalap kb. ⅓-át átöntjük egy másik edénybe, és hozzáadjuk a fahéjat, majd ezen még egyszer átmegyünk a botmixerrel, hogy ne legyen csomós, majd az egészet átöntjük egy vékony, csőrös kiöntőbe.
- A palacsintasütőt vékonyan lekenjük olajjal, elterítünk benne egy adag sima palacsintatésztát, majd spirál alakban belelocsolunk a fahéjas palacsintaalapból is egy-két evőkanálnyi mennyiséget.
- Megsütjük a palacsinta mindkét oldalát, majd így járunk el a többi tésztával is.
- A megsült palacsintákat még melegen megszórjuk porcukorral és fahéjjal, majd feltekerjük vagy négyrét hajtjuk őket, és már tálalhatjuk is.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!