Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 6 főre

  • 150 g HAPPY HARVEST finomliszt
  • 1 csipet LE GUSTO só
  • 1 tk porcukor
  • 3 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
  • 350 ml MILFINA ESL tej 1,5%
  • 20 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
  • 100 ml AQUITAS szénsavas ásványvíz
  • 1 kanál LE GUSTO őrölt fahéj
  • BELLASAN napraforgó-étolaj
  • porcukor
  • LE GUSTO őrölt fahéj

Elkészítés módja

  1. A palacsintákhoz a lisztet elkeverjük a sóval és a porcukorral, majd hozzáadjuk a fahéj kivételével az összes többi alapanyagot, és egy botmixerrel alaposan leturmixoljuk.
  2. A palacsintaalap kb. ⅓-át átöntjük egy másik edénybe, és hozzáadjuk a fahéjat, majd ezen még egyszer átmegyünk a botmixerrel, hogy ne legyen csomós, majd az egészet átöntjük egy vékony, csőrös kiöntőbe.
  3. A palacsintasütőt vékonyan lekenjük olajjal, elterítünk benne egy adag sima palacsintatésztát, majd spirál alakban belelocsolunk a fahéjas palacsintaalapból is egy-két evőkanálnyi mennyiséget.
  4. Megsütjük a palacsinta mindkét oldalát, majd így járunk el a többi tésztával is.
  5. A megsült palacsintákat még melegen megszórjuk porcukorral és fahéjjal, majd feltekerjük vagy négyrét hajtjuk őket, és már tálalhatjuk is.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!

Press Escape to dismiss this dialog