Fűszeres kuglóf vérnarancsteás cukormázzal
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- Kuglófhoz:
- 3 darab narancs
- 370 g MILFINA teavaj
- 300 g HAPPY HARVEST kristálycukor
- 2 csomag BELLA vanillincukor
- 0,5 tk LE GUSTO tengeri só
- 6 darab GOLDLAND tojás
- 450 g HAPPY HARVEST búza finomliszt
- 100 g BELLA mazsola
- 1 csomag BELLA sütőpor
- 3 tk LE GUSTO őrölt fahéj
- 0,5 tk LE GUSTO szerecsendió
- Cukormázhoz:
- 100 ml víz
- 1 darab MR.PERKINS vérnarancsízű gyümölcstea
- 300 g porcukor
- 50 g SNACK FUN natúr pisztácia
- Narancsszeletek
Elkészítés módja
- A narancsokat forró vízben megmossuk, a héjukat lereszeljük és a narancslevet kipréseljük. A kuglófformát kivajazzuk.
- A tészta elkészítéséhez a szobahőmérsékletű vajat, a kristálycukrot, a vanillincukrot, a lereszelt narancshéjat és a sót habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
- A lisztet az apróra vágott mazsolával, a sütőporral, az őrölt fahéjjal és a szerecsendióval összekeverjük és a narancslével felváltva evőkanalanként hozzádolgozzuk a tojásos masszához.
- A tésztát a kuglófformába öntjük és a 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 70 perc alatt készre sütjük.
- 20 perc pihentetés után kifordítjuk a kuglófot a formából és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
- A máz elkészítéséhez a teafiltert leforrázzuk és kb. 8 percig áztatjuk.
- Az átszitált porcukorhoz annyi teát keverünk, míg egyenletes cukormázat kapunk.
- A kuglófot leöntjük a cukormázzal és a meghámozott, apróra vágott pisztáciával, valamint a narancsszeletekkel díszítjük.
Tipp
- A tésztát durvára vágott csokoládédarabokkal is gazdagíthatjuk!
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!