Gesztenyés hógolyó
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 3 főre
- 50 g HAPPY HARVEST gesztenye
- 250 g FINEST BAKERY gesztenyepüré
- 40 g porcukor
- 2 tk SILVERSTONE barna rum
- 1 darab BIO narancs héja
- 40 g FINEST BAKERY vajas keksz - natúr
- 30 g porcukor
Elkészítés módja
- A gesztenyét megsütjük, összemorzsoljuk, és összekeverjük a gesztenyemasszával.
- Ezután a gesztenyébe belekeverjük a porcukrot, a rumot és a narancshéjat, majd beállítjuk az állagát a kekszmorzsával. Ha házi gesztenyemasszát használtok, előfordulhat, hogy több nedvesség van benne, ezért ebben az esetben több kekszmorzsára lehet szükség.
- A kész masszából golyócskákat formázunk – mi 40 grammosakat csináltunk.
- A kész golyókat porcukorba forgatjuk, hogy fehérek legyenek. Ez a mozzanat természetesen elhagyható, de ettől látványosabb lesz.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!