Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 6 főre

  • 8 darab GOLDLAND tojás
  • 7 kanál GRANDESSA virágméz
  • 160 g HAPPY HARVEST napraforgómag megőrölve
  • 80 g BELLA őrölt mandula
  • 160 g HAPPY HARVEST kókuszreszelék
  • 10 darab alma
  • LE GUSTO őrölt fahéj
  • LE GUSTO szegfűszeg
  • 1 darab citrom reszelt héja

Elkészítés módja

  1. A tésztához kikeverjük a tojások sárgáját a mézzel és 2 - 3 evőkanál forró vízzel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgás masszához hozzáadjuk az őrölt napraforgómagot, a mandulát és a kókuszreszeléket, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
  4. A tésztát egy kb. 38 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  5. A töltelékhez megtisztítjuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk az almákat. Ízlés szerint őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, mézzel és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  6. A megsült és kihűlt tésztalapot kettévágjuk. Az egyik tésztalapra rátesszük az almás tölteléket, majd óvatosan ráhelyezzük és rányomkodjuk a másik tésztalapot úgy, hogy az szeleteléskor ne váljon el a tölteléktől.
  7. Tálalás előtt pár órát pihentetjük.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!

Press Escape to dismiss this dialog