Gluténmentes almás pite
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 6 főre
- 8 darab GOLDLAND tojás
- 7 kanál GRANDESSA virágméz
- 160 g HAPPY HARVEST napraforgómag megőrölve
- 80 g BELLA őrölt mandula
- 160 g HAPPY HARVEST kókuszreszelék
- 10 darab alma
- LE GUSTO őrölt fahéj
- LE GUSTO szegfűszeg
- 1 darab citrom reszelt héja
Elkészítés módja
- A tésztához kikeverjük a tojások sárgáját a mézzel és 2 - 3 evőkanál forró vízzel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
- A tojássárgás masszához hozzáadjuk az őrölt napraforgómagot, a mandulát és a kókuszreszeléket, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
- A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
- A tésztát egy kb. 38 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
- A töltelékhez megtisztítjuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk az almákat. Ízlés szerint őrölt fahéjjal, szegfűszeggel, mézzel és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
- A megsült és kihűlt tésztalapot kettévágjuk. Az egyik tésztalapra rátesszük az almás tölteléket, majd óvatosan ráhelyezzük és rányomkodjuk a másik tésztalapot úgy, hogy az szeleteléskor ne váljon el a tölteléktől.
- Tálalás előtt pár órát pihentetjük.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!