Gluténmentes gnocchi pesztós csirkemellel
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 2 főre
- 500 g burgonya
- 60 g ENJOY FREE gluténmentes liszt
- 1 darab BIO NATURA bio tojás sárgája
- 1 csipet LE GUSTO tengeri só
- 500 g HÚSMESTER csirkemell
- 3 kanál CUCINA NOBILE olívaolaj, extraszűz
- 3 kanál CUCINA NOBILE pesto genovese
- 200 ml KOKÁRDÁS UHT főzőtejszín
- opcionális (or ízlés szerint) ízlés szerint CUCINA NOBILE Grana Padano olasz keménysajt
- opcionális (or ízlés szerint) ízlés szerint LE GUSTO tengeri só
- opcionális (or ízlés szerint) ízlés szerint LE GUSTO őrölt fekete bors
Elkészítés módja
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és feltesszük főni, de figyeljünk arra, hogy ne főzzük túl puhára. A megfőtt burgonyát hagyjuk kihűlni, majd törjük össze egy burgonyanyomó segítségével.
- Ezután adjuk hozzá a tojás sárgáját, egy csipet sót és a gluténmentes lisztet.
- Egyneművé keverjük egy villa segítségével, majd tésztává gyúrjuk.
- Hengereket formázunk a tésztából és kb. 2 cm-es darabokat vágunk belőle.
- Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük a gnocchikat (akkor van kész, amikor feljöttek a víz felszínére), majd leszűrjük.
- A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk és a felmelegített olívaolajban fehéredésig sütjük.
- Amikor lepirult a hús, hozzáadjuk a pesztót és a tejszínt, majd összeforraljuk, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A gnocchit a pesztós csirkemellel és frissen reszelt sajttal tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhatsz hozzá listádhoz, ha többet szeretnél, kérjük, jelentkezz be!