Görög csirkemell
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 800 g HÚSMESTER csirkemellfilé
- 30 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
- 100 g cukkini
- 50 g lilahagyma
- 1 darab fürtösparadicsom
- 2 tk LE GUSTO só
- 1 tk LE GUSTO kakukkfű
- 1 tk LE GUSTO oregánó
- 200 g HAPPY HARVEST bulgur
Elkészítés módja
- A csirkemellfiléket beirdaljuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
- Az olajat egy kis tálba öntjük, a fűszereket hozzákeverjük, majd a húst alaposan megkenjük vele.
- A zöldségeket megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk és megfelezzük őket, így pont illeni fognak egy-egy beirdalt részbe.
- Ha nem használtuk fel az összes fűszeres olajat, akkor a többit a tepsi aljára önthetjük.
- A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alsó-felső sütés).
- A zöldségekkel töltött csirkemellfilét a sütőbe tesszük és 35 perc alatt készre sütjük.
- Míg a hús elkészül, addig a csomagoláson leírtak alapján megfőzzük a bulgurt, melyet végül a görög csirkemellhez tálalunk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!