Ír nachos
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 2 főre
- 600 g burgonya
- 2 kanál LE GUSTO rozmaring
- 2 kanál LE GUSTO kakukkfű
- 100 g szeletelt bacon
- 100 g MILFINA élőflórás natúr joghurt „görög recept” alapján
- 100 g MILFINA tejföl 12%
- 1 gerezd fokhagyma
- 75 g koktélparadicsom
- 2 darab újhagyma
- 50 g NATURE’S GOLD pfefferoni
- 100 g cheddar
- CUCINA NOBILE olívaolaj
- LE GUSTO só, bors
Elkészítés módja
- A burgonyákat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és mehetnek bele egy nagyobb edénybe, ahol olívaolajjal és a szárított zöldfűszerekkel, valamint sóval és borssal összeforgatjuk.
- Ezek után egy sütőpapírral bélelt tepsire mennek egyesével egymás mellé, majd 230 fokon 20-25 percig sütjük őket.
- Ha elkészültek, megvárjuk míg kihűlnek, közben bacont sütünk: két sütőpapír közé tesszük a szeleteket, és 175 fokon sütjük őket 15 percig.
- Ha a burgonyák kihűltek, áttesszük őket egy közepes méretű (15-20 cm átmérőjű) laposabb kör alakú tepsi jellegű edénybe/fémtálba úgy, hogy koncentrikus köröket alkossanak. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, megy rá a bacon, majd mehet vissza a sütőbe 200 fok, felső grillre, hogy ráolvadjon a sajt.
- Vigyázzunk, hogy a bacon ne égjen eközben meg! Ha megolvadt a sajt, készen is vagyunk. A görög joghurtot és a tejfölt összekeverjük, megy bele egy gerezd átnyomott fokhagyma, és ezzel díszítjük a nachost, csakúgy, mint a félbevágott koktélparadicsomokkal, apróra vágott újhagymával, és ízlés szerint savanyított pepperonival.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!