Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 2 főre

  • 600 g burgonya
  • 2 kanál LE GUSTO rozmaring
  • 2 kanál LE GUSTO kakukkfű
  • 100 g szeletelt bacon
  • 100 g MILFINA élőflórás natúr joghurt „görög recept” alapján
  • 100 g MILFINA tejföl 12%
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 75 g koktélparadicsom
  • 2 darab újhagyma
  • 50 g NATURE’S GOLD pfefferoni
  • 100 g cheddar
  • CUCINA NOBILE olívaolaj
  • LE GUSTO só, bors

Elkészítés módja

  1. A burgonyákat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és mehetnek bele egy nagyobb edénybe, ahol olívaolajjal és a szárított zöldfűszerekkel, valamint sóval és borssal összeforgatjuk.
  2. Ezek után egy sütőpapírral bélelt tepsire mennek egyesével egymás mellé, majd 230 fokon 20-25 percig sütjük őket.
  3. Ha elkészültek, megvárjuk míg kihűlnek, közben bacont sütünk: két sütőpapír közé tesszük a szeleteket, és 175 fokon sütjük őket 15 percig.
  4. Ha a burgonyák kihűltek, áttesszük őket egy közepes méretű (15-20 cm átmérőjű) laposabb kör alakú tepsi jellegű edénybe/fémtálba úgy, hogy koncentrikus köröket alkossanak. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, megy rá a bacon, majd mehet vissza a sütőbe 200 fok, felső grillre, hogy ráolvadjon a sajt.
  5. Vigyázzunk, hogy a bacon ne égjen eközben meg! Ha megolvadt a sajt, készen is vagyunk. A görög joghurtot és a tejfölt összekeverjük, megy bele egy gerezd átnyomott fokhagyma, és ezzel díszítjük a nachost, csakúgy, mint a félbevágott koktélparadicsomokkal, apróra vágott újhagymával, és ízlés szerint savanyított pepperonival.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!

Press Escape to dismiss this dialog