Kanadai lencse
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 250 g HAPPY HARVEST lencse
- 200 g kolozsvári szalonna
- 100 g vöröshagyma
- 50 g BELLA mazsola
- 15 g LE GUSTO só
- 10 g egész kömény
- 10 g LE GUSTO kakukkfű
- 100 g MILFINA tejföl 12%
- 100 g HAPPY HARVEST toastkenyér
Elkészítés módja
- A lencsét előző nap négyszeres mennyiségű vízbe beáztatjuk.
- A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A kolozsvári szalonnát is apró kockákra vágjuk és a hagymával együtt egy közepes méretű lábasban összesütjük.
- Mikor a szalonna pirosra sült, hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét és a mazsolát. Fűszerezzük, felöntjük 4 dl vízzel és 15 perc alatt puhára főzzük.
- A kanadai lencsét friss pirítóssal és tejföllel tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhatsz hozzá listádhoz, ha többet szeretnél, kérjük, jelentkezz be!