Kuszkusszal töltött sütőtök
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 1 darab sütőtök
- 2 kanál HAPPY HARVEST dióbél
- 1 csokor petrezselyem
- 70 g MILFINA kékpenészes sajt laktózmentes
- 4 kanál SWEET VALLEY aszalt vörös áfonya cukrozott
- 100 g HAPPY HARVEST gabonaválogatás - kuszkusz
- 3 kanál ASIA szójaszósz
- 200 g víz
- 70 g MILFINA teavaj
- BELLASAN napraforgó-étolaj
- 3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- LE GUSTO só, bors
- 0,25 darab BELLA karácsonyi fűszerek - szerecsendió
- GARTENGOLD / NATURE'S GOLD fűszernövények - 8-fűszer
- 3 csipet LE GUSTO kakukkfű
- 50 g HAPPY HARVEST dióbél
- 0,5 darab citrom leve
Elkészítés módja
- Először hosszában elfelezzük a tököt, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kiszedjük a magjait, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul, ez minimum 40-50 perc.
- Ezután kivesszük, 1 cm vastagon meghagyjuk a belsejét, a többit kikaparjuk.
- A töltelékhez a kuszkuszt összekeverjük a szójaszósszal, felöntjük a felforralt vízzel, és hagyjuk, hogy megszívja magát.
- Ezután a vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk az apróra vágott kétfajta hagymát, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, és az egészet lepirítjuk. Rárakjuk a kuszkuszt, a sütőtök belsejét, az apróra vágott diót, meglocsoljuk a citromlével, sózzuk, borsozzuk, és visszatöltjük a sütőtökbe.
- Tálalásnál megszórjuk pirított dióval, petrezselyemmel, kéksajttal és a vörös áfonyával.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!