Lángos
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 300 g HAPPY HARVEST finomliszt
- 100 ml MILFINA ESL tej 1,5%
- 150 ml víz
- 7 g BELLA száraz élesztő
- 1 tk HAPPY HARVEST kristálycukor
- 1 tk LE GUSTO só
- 200 g MILFINA trappista sajt
- 300 g MILFINA tejföl 20% zsírtartalommal
- 1 gerezd fokhagyma
- 500 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
Elkészítés módja
- Langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk a száraz élesztőt.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadunk egy teáskanál sót.
- A liszthez hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és egy fakanál segítségével csomómentesre dolgozzuk.
- Hozzáöntjük a langyos vizet, majd kissé folyós, fényes tésztát dagasztunk belőle. A tésztát 50 percig kelesztjük.
- Olajos kézzel négy egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd kézzel szétnyomkodjuk és formázzuk.
- Forró olajban oldalanként 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük a lángosokat.
- A friss lángosokat fokhagymás tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!