Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 4 főre

  • 6 darab GOLDLAND tojás
  • 400 g ÉDES ÍZEK fonott kalács (natúr)
  • 200 ml MILSANI ESL tej, 2,8%
  • 100 g HAPPY HARVEST kristálycukor
  • 5 g LE GUSTO őrölt fahéj
  • 200 g gála alma
  • 200 g GRANDESSA_sárgabarack extradzsem

Elkészítés módja

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  2. A kalácsot egyforma vastag szeletekre vágjuk.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét 50 g cukorral kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgájához hozzákeverjük a többi cukrot, majd amikor a cukor elolvadt benne, felöntjük 2 dl tejjel. A kalácsszeleteket beáztatjuk a keverékbe és szorosan a tepsi aljára helyezzük őket.
  5. A kalácsszeleteket megkenjük a sárgabaracklekvárral.
  6. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd kevés fahéjjal elkeverjük. Ezután a lekváros rétegre helyezzük és elegyengetjük.
  7. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd kivesszük és megkenjük a felvert tojásfehérjével. Ezt követően további 10 percig sütjük.
  8. Miután a máglyarakás kissé kihűlt, tálaljuk.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá listájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!