Nyár végi villantós sétálós sajttorta
A recept beküldője: Králl Edina
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 1 darab sajttorta
- 4 darab CHOCEUR étcsokoládé
- HAPPY HARVEST kókuszreszelék
- darabolt dió
- cukorgyöngy
Konyhai eszközök
- 12 darab spatula
Elkészítés módja
- A fagyasztott sajttortát 10 perc szobahőmérsékleten való várakozás után felszeleteljük 12 részre egy sima hosszú késsel.
- A spatulák végét belemártjuk egy kis olvasztott csokiba, és beledugjuk a tortába a tésztás részénél a spatulák feléig. Visszatesszük a fagyasztóba 10 percre, így stabil fogású lesz a spatula.
- Odakészítjük a csokikat, lehet csak étcsokoládé, vagy variálhatjuk tejcsokival is, ilyenkor külön edényeket használunk. Mutatós, ha többféle színű a végeredmény. Kis tálkákba tesszük a csokit, táblánként 2 kanál étolajat tegyünk hozzá. Megolvasztani mikróban a legegyszerűbb. 10-20 másodpercenként állítsuk meg és keverjünk rajta, nehogy megégjen a csoki.
- Ha már a fele megolvadt, csak elkeverjük, akkor már a többi is hozzáolvad további melegítés nélkül. Közben odakészítjük a díszítő elemeinket, mert gyorsan kell cselekednünk, hogy bele tudjon ragadni az olvasztott csoki tetejére.
- A szeleteket egyesével belemártjuk a csokiba, vagy lehet kanállal is rácsorgatni a tetejére és oldalára, az aljára nem kell. A felesleget megvárjuk, amíg visszacsorog a pohárba.
- Gyorsan megszórjuk a díszítéssel, a fagyott torta miatt hamar megköt a csoki. Sütőpapírra tesszük egymás mellé. Fogyasztásik hűtőben tároljuk, 1-2 óra szükséges, amíg a torta belül is kienged.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!