Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 4 főre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 g KOKÁRDÁS háromnegyed zsíros vaj 60%
  • 40 HÚSMESTER sertéslapocka
  • LE GUSTO só, bors
  • 1 tk CUCINA NOBILE passzírozott paradicsom
  • Alaplé (LE GUSTO zöldségleveskocka
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 400 g GARTENGOLD zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kanál HAPPY HARVEST finomliszt
  • 200 ml KOKÁRDÁS UHT főzőtejszín 10%
  • 500 g főtt burgonya
  • 1 csipet LE GUSTO só
  • 150 g HAPPY HARVEST finomliszt
  • 1 darab GOLDLAND mélyalmos tojás

Elkészítés módja

  1. A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük.
  2. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd félretesszük kicsit.
  3. A hagymát megpároljuk a vajon, rádobjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha a hús már láthatóan veszített a nedvességtartalmából, hozzákeverjük a paradicsompürét. Kevergetés közben hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon, majd kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk a folyadékveszteséget, nehogy leégjen.
  5. Mikor megint visszapirult, és körülbelül félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, kicsit összepároljuk, majd felöntjük kb. 800 ml vízzel vagy alaplével.
  6. Beleszórjuk a zöldborsót, és ha felforrt, beleöntjük a liszttel elkevert tejszínt, és lassan főzzük tovább.
  7. Közben a pihentetett tésztából 2-2,5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, amiket egyszerre adunk hozzá a kész leveshez. Ha a gombócok feljöttek a leves tetejére, kész is.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!

Press Escape to dismiss this dialog