Nyírségi gombócleves
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 1 fej vöröshagyma
- 60 g KOKÁRDÁS háromnegyed zsíros vaj 60%
- 40 HÚSMESTER sertéslapocka
- LE GUSTO só, bors
- 1 tk CUCINA NOBILE passzírozott paradicsom
- Alaplé (LE GUSTO zöldségleveskocka
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 400 g GARTENGOLD zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kanál HAPPY HARVEST finomliszt
- 200 ml KOKÁRDÁS UHT főzőtejszín 10%
- 500 g főtt burgonya
- 1 csipet LE GUSTO só
- 150 g HAPPY HARVEST finomliszt
- 1 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
Elkészítés módja
- A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük.
- Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd félretesszük kicsit.
- A hagymát megpároljuk a vajon, rádobjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk.
- Ha a hús már láthatóan veszített a nedvességtartalmából, hozzákeverjük a paradicsompürét. Kevergetés közben hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon, majd kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk a folyadékveszteséget, nehogy leégjen.
- Mikor megint visszapirult, és körülbelül félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, kicsit összepároljuk, majd felöntjük kb. 800 ml vízzel vagy alaplével.
- Beleszórjuk a zöldborsót, és ha felforrt, beleöntjük a liszttel elkevert tejszínt, és lassan főzzük tovább.
- Közben a pihentetett tésztából 2-2,5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, amiket egyszerre adunk hozzá a kész leveshez. Ha a gombócok feljöttek a leves tetejére, kész is.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!