Paprikás krumpli tarhonyával
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 fő
- 800 g újburgonya
- 300 g lángolt kolbász
- 200 g virsli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g CSÁSZÁR dörzstarhonya
- 12 tk LE GUSTO só
- 1 tk LE GUSTO bors
- 5 g LE GUSTO petrezselyem
- 15 g LE GUSTO fűszerpaprika - csemege
Elkészítés módja
- A burgonyát meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
- A kolbászt és a virslit felkarikázzuk.
- A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és egy lábasban közepes lángon elkezdjük a kolbásszal együtt megsütni.
- Amikor a kolbászból kisült a zsír jó része, akkor hozzáadjuk a burgonyát és a megtisztított, felszeletelt fokhagymát.
- Sóval, borssal, szárított petrezselyemmel és fűszerpaprikával fűszerezzük, továbbá felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a burgonyát.
- Kb. 15 percig főzzük fedő alatt, míg meg nem puhul a burgonya.
- Ezután hozzáadjuk a dörzstarhonyát és további 10 percig főzzük.
- Utolsó lépésként hozzáadjuk a felkarikázott virslit, 3 percig főzzük tovább a paprikás krumplit, majd melegen tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!