Paradicsomleves húsgolyókkal
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 800 g fürtös paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 500 g HÚSMESTER darált sertéshús 30% zsírtartalommal
- 20 ml BELLASAN olívaolaj
- 1 tk LE GUSTO só
- 1 tk LE GUSTO bors
- 5 g LE GUSTO oregánó
- 5 g LE GUSTO bazsalikom
Elkészítés módja
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a megtisztított és félbevágott paradicsomot, vöröshagymát és fokhagymát, meglocsoljuk őket olívaolajjal, illetve sózzuk, borsozzuk. 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük őket.
- Amíg a zöldségek sülnek, a húst egy tálba tesszük, megsózzuk, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük.
- Diónyi nagyságú gombócokat formálunk a húsból.
- Kevés olajban, közepes lángon, egy serpenyőben rendszeres forgatás mellett 15 perc alatt készre sütjük a húsgombócokat.
- Amikor a zöldségek megsültek, áttesszük őket a levükkel együtt a turmixgépbe, és 300 ml vízzel összeturmixoljuk őket.
- A paradicsomlevest melegen tálaljuk a frissen sült húsgombócokkal.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!