Pásztor pite
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 400 g HÚSMESTER sertés-marha darált hús
- 600 g piros burgonya
- 40 g CUCINA NOBILE Grana Padano reszelt sajt
- 150 g NATURE'S GOLD fagyasztott zöldborsó
- 150 g sárgarépa
- 300 g CUCINA NOBILE passzírozott paradicsom
- 20 g LE GUSTO só
- 10 g LE GUSTO őrölt fekete bors
- 100 g vöröshagyma
- 50 g MILSANI teavaj
- 100 ml MILSANI ESL tej, 2,8%
Elkészítés módja
- A burgonyát megtisztítjuk, egyforma kockákra vágjuk. Egy közepes lábasba tesszük, sós vízben 25 perc alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük, összetörjük. Amíg még forró, alaposan elkeverjük benne a vajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tejet, majd hagyjuk kihűlni.
- A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk.
- A raguhoz a darált húst és a hagymát egy magasabb falú serpenyőbe tesszük, a húst saját zsírján fehéredésig sütjük.
- Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és jól átforgatjuk. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, ízlés szerint fűszerezzük, majd hozzákeverjük a zöldborsót. 5-6 percig főzzük a ragut.
- Egy sütőtál aljába kanalazzuk a ragut, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a burgonyapürét. A tetejét megszórjuk sajttal, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.
* Maximum 15 hozzávalót adhatsz hozzá listádhoz, ha többet szeretnél, kérjük, jelentkezz be!