Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 4 főre

  • 1 kg burgonya
  • 600 g laskagomba
  • 300 g lángolt kolbász
  • 8 darab GOLDLAND tojás
  • 200 g KOKÁRDÁS trappista sajt
  • 2 kanál BELLASAN napraforgó-étolaj
  • 200 ml MILFINA tejföl 12%
  • 100 ml KOKÁRDÁS UHT főzőtejszín 10%
  • 1 kanál MILFINA teavaj
  • LE GUSTO só
  • egész kömény

Elkészítés módja

  1. A tojásokat és a héjas burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk.
  2. A kolbászt felszeleteljük. A laskagombát felaprítjuk, két evőkanál olajon megpirítjuk, megsózzuk és megszórjuk egy csipetnyi köménymaggal.
  3. Egy kevés vajjal kikenünk egy mély, tűzálló tálat.
  4. Belehelyezünk egy réteg burgonyakarikát, melyet ízlés szerint fűszerezünk, majd ráteszünk egy réteget a kolbász- és tojáskarikákból, ill. a felaprított laskagombából, végül ismét a burgonyakarikákból. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  5. A tejfölt összekeverjük a főzőtejszínnel, ízlés szerint fűszerezzük és a rakott burgonya tetejére locsoljuk, majd megszórjuk a lereszelt trappista sajttal.
  6. Előmelegített sütőben 200 °C-on, 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp

  • A rakott burgonyát sokféleképpen el lehet készíteni, a kolbászt akár füstöltszalonna-szeletekkel is helyettesíthetjük.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá listájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!