Rakott burgonya laskagombával
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 1 kg burgonya
- 600 g laskagomba
- 300 g lángolt kolbász
- 8 darab GOLDLAND tojás
- 200 g KOKÁRDÁS trappista sajt
- 2 kanál BELLASAN napraforgó-étolaj
- 200 ml MILFINA tejföl 12%
- 100 ml KOKÁRDÁS UHT főzőtejszín 10%
- 1 kanál MILFINA teavaj
- LE GUSTO só
- egész kömény
Elkészítés módja
- A tojásokat és a héjas burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk.
- A kolbászt felszeleteljük. A laskagombát felaprítjuk, két evőkanál olajon megpirítjuk, megsózzuk és megszórjuk egy csipetnyi köménymaggal.
- Egy kevés vajjal kikenünk egy mély, tűzálló tálat.
- Belehelyezünk egy réteg burgonyakarikát, melyet ízlés szerint fűszerezünk, majd ráteszünk egy réteget a kolbász- és tojáskarikákból, ill. a felaprított laskagombából, végül ismét a burgonyakarikákból. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
- A tejfölt összekeverjük a főzőtejszínnel, ízlés szerint fűszerezzük és a rakott burgonya tetejére locsoljuk, majd megszórjuk a lereszelt trappista sajttal.
- Előmelegített sütőben 200 °C-on, 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp
- A rakott burgonyát sokféleképpen el lehet készíteni, a kolbászt akár füstöltszalonna-szeletekkel is helyettesíthetjük.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!