Rakott cukkini
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 800 g cukkini
- 500 g HÚSMESTER darált sertéshús
- 300 g MILFINA trappista sajt
- 1 kanál LE GUSTO só
- 2 tk LE GUSTO őrölt fekete bors
- 1 kanál LE GUSTO mustár
- 1 kanál LE GUSTO petrezselyem
- 20 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
Elkészítés módja
- A rizst egy tálba mérjük, hozzáadjuk a darált sertéshúst. Sóval, borssal, petrezselyemmel és egy kevés mustárral ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk és fél óráig állni hagyjuk.
- A cukkiniket megmossuk, a végeiket levágjuk és hosszában felszeleteljük.
- Egy sütéshez alkalmas tálba egy kevés étolajat öntünk, erre ráhelyezzük az első réteg cukkinit és a szeleteket sóval, borssal fűszerezzük.
- A töltelék felét eloszlatjuk a cukkinin. Újabb réteg cukkinit helyezünk a tálba, amit szintén ízesítünk. A töltelék másik felét is eloszlatjuk a tálban, befedjük cukkinivel, fűszerezzük, majd sajtot reszelünk a tetejére.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési móddal 45 perc alatt készre sütjük a rakott cukkinit.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!