Rozé kacsamell
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 2 főre
- 2 sárgarépa
- KOKÁRDÁS háromnegyed zsíros vaj 60%
- 2 darab narancs kifacsart leve
- 50 ml DUNA-TISZA KÖZI Irsai Olivér száraz fehérbor
- LE GUSTO só, bors
- 3 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- BELLASAN olívaolaj
- LE GUSTO só, bors
- 100 ml KOKÁRDÁS kancsós tej 1,5%
- 2 kanál KOKÁRDÁS háromnegyed zsíros vaj 60%
- 0,5 darab citrom leve
- 2 darab HÚSMESTER friss pecsenyekacsa mellfilé bőrrel
- LE GUSTO só, bors
- BELLASAN napraforgó-étolaj
Elkészítés módja
- A répapüréhez a répákat megpucoljuk, felvagdossuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
- A narancsos répához a sárgarépákat megpucoljuk, hosszában félbevágjuk.
- Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és elkezdjük rajta pirítani a félbevágott répákat.
- Hozzáfacsarjuk a narancsok levét, és öntünk hozzá fehérbort, sózzuk és borsozzuk. Addig pároljuk, amíg szép szirupos állaga nem lesz.
- A megsült répákat turmixgépbe tesszük, felöntjük a tejjel, majd lezúzzuk. Sózzuk, borsozzuk, továbbá adunk hozzá kevés citromlevet és vajat is.
- A kacsamelleket előkészítjük: a kilógó zsíros részeket levagdossuk, a vékony kis kacsamell belső filét levágjuk róla, és a bőrét óvatosan beirdaljuk (hogy a húsba ne vágjunk bele). Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
- Közepesen forró serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a bőrös felével lefelé a melleket elkezdjük pirítani. Közepes lángon addig sütjük, amíg szépen kisül a bőréből a zsír, és ropogós nem lesz.
- Ezután megfordítjuk és 2-3 percig sütjük a másik oldalukat is.
- Majd ugorhatnak is a kb. 50 fokos sütőbe egy sütőrácsra (bőrös oldalukkal felfelé), hogy a tálalásig melegen tartsuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!