Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 2 főre

  • 2 sárgarépa
  • KOKÁRDÁS háromnegyed zsíros vaj 60%
  • 2 darab narancs kifacsart leve
  • 50 ml DUNA-TISZA KÖZI Irsai Olivér száraz fehérbor
  • LE GUSTO só, bors
  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • BELLASAN olívaolaj
  • LE GUSTO só, bors
  • 100 ml KOKÁRDÁS kancsós tej 1,5%
  • 2 kanál KOKÁRDÁS háromnegyed zsíros vaj 60%
  • 0,5 darab citrom leve
  • 2 darab HÚSMESTER friss pecsenyekacsa mellfilé bőrrel
  • LE GUSTO só, bors
  • BELLASAN napraforgó-étolaj

Elkészítés módja

  1. A répapüréhez a répákat megpucoljuk, felvagdossuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
  2. A narancsos répához a sárgarépákat megpucoljuk, hosszában félbevágjuk.
  3. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és elkezdjük rajta pirítani a félbevágott répákat.
  4. Hozzáfacsarjuk a narancsok levét, és öntünk hozzá fehérbort, sózzuk és borsozzuk. Addig pároljuk, amíg szép szirupos állaga nem lesz.
  5. A megsült répákat turmixgépbe tesszük, felöntjük a tejjel, majd lezúzzuk. Sózzuk, borsozzuk, továbbá adunk hozzá kevés citromlevet és vajat is.
  6. A kacsamelleket előkészítjük: a kilógó zsíros részeket levagdossuk, a vékony kis kacsamell belső filét levágjuk róla, és a bőrét óvatosan beirdaljuk (hogy a húsba ne vágjunk bele). Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
  7. Közepesen forró serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a bőrös felével lefelé a melleket elkezdjük pirítani. Közepes lángon addig sütjük, amíg szépen kisül a bőréből a zsír, és ropogós nem lesz.
  8. Ezután megfordítjuk és 2-3 percig sütjük a másik oldalukat is.
  9. Majd ugorhatnak is a kb. 50 fokos sütőbe egy sütőrácsra (bőrös oldalukkal felfelé), hogy a tálalásig melegen tartsuk.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!

Press Escape to dismiss this dialog