Sajtos palacsinta kolbászos-tejfölös krémmel
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 2 főre
- 130 ml MILFINA ESL tej 1,5%
- 1 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
- 1 csipet LE GUSTO só
- 60 g HAPPY HARVEST finomliszt
- BELLASAN napraforgó-étolaj
- 60 g MILFINA trappista sajt
- 60 g gyulai szárazkolbász
- 2 fej vöröshagyma
- 130 g KOKÁRDÁS vödrös tejföl 20%
- LE GUSTO só
Elkészítés módja
- A palacsintatésztához a tejet és a tojást összekeverjük, majd a sót és lisztet hozzáadva csomómentesre dolgozzuk.
- A töltelékhez a kolbászt kockára vágjuk, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, amit szintén lepirítunk, ezután rákanalazzuk a tejfölt, sózzuk, és az egészet összeforraljuk, majd félretesszük.
- A serpenyőt kicsit letisztítjuk, majd felforrósítjuk, kevés olajat öntünk bele, és adagonként belemerjük a palacsintatésztát. Vagy 2 db nagy, 28 cm átmérőjű, vagy 4 db 22 cm átmérőjű palacsinta jön ki ennyi tésztából.
- A serpenyőbe öntés után megszórjuk a tésztát a sajttal, majd átfordítjuk, így a sajt ropogós kéregként sül rá.
- Miután mindegyik palacsintát kisütöttük, megkenjük a tejfölös krémmel, és már tálalhatjuk is.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!