Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 2 főre

  • 130 ml MILFINA ESL tej 1,5%
  • 1 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
  • 1 csipet LE GUSTO só
  • 60 g HAPPY HARVEST finomliszt
  • BELLASAN napraforgó-étolaj
  • 60 g MILFINA trappista sajt
  • 60 g gyulai szárazkolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 130 g KOKÁRDÁS vödrös tejföl 20%
  • LE GUSTO só

Elkészítés módja

  1. A palacsintatésztához a tejet és a tojást összekeverjük, majd a sót és lisztet hozzáadva csomómentesre dolgozzuk.
  2. A töltelékhez a kolbászt kockára vágjuk, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, amit szintén lepirítunk, ezután rákanalazzuk a tejfölt, sózzuk, és az egészet összeforraljuk, majd félretesszük.
  3. A serpenyőt kicsit letisztítjuk, majd felforrósítjuk, kevés olajat öntünk bele, és adagonként belemerjük a palacsintatésztát. Vagy 2 db nagy, 28 cm átmérőjű, vagy 4 db 22 cm átmérőjű palacsinta jön ki ennyi tésztából.
  4. A serpenyőbe öntés után megszórjuk a tésztát a sajttal, majd átfordítjuk, így a sajt ropogós kéregként sül rá.
  5. Miután mindegyik palacsintát kisütöttük, megkenjük a tejfölös krémmel, és már tálalhatjuk is.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá listájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!