Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 4 főre

  • 1 csomag CUCINA NOBILE pizzatészta paradicsomszósszal
  • 1 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
  • 100 g MILFINA reszelt trappista sajt
  • 0,5 tk LE GUSTO só
  • 0,5 tk LE GUSTO bazsalikom
  • 400 g kockázott bacon
  • 5 fej vöröshagyma
  • 120 g HAPPY HARVEST nádcukor
  • 100 ml CASTELLO balzsamecet
  • 2 kanál GRANDESSA virágméz
  • 1 tk LE GUSTO fahéj

Elkészítés módja

  1. A tésztát hosszában 8-10 csíkra vágjuk, majd a csíkokat egyenként kissé összesodorjuk, perec alakban meghajtogatjuk, sütőpapírral borított tepsire rakjuk, és 15-20 percig kelesztjük.
  2. Ezután lekenjük a pereceket a lazán felvert tojással, mehet a tetejére a reszelt sajt, a só és a bazsalikom, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük őket.
  3. A bacont apró kockákra vágjuk, serpenyőben ropogósra sütjük, majd egy szedőkanállal kiszedjük egy tálba.
  4. A kisült zsír egy részét kiöntjük, de kb. 4 evőkanálnyit hagyunk a serpenyőben, amire rádobjuk az apróra vágott hagymát. Mikor a hagyma üvegesre pirult, mehet rá a barna cukor és a balzsamecet, amivel még kb. 12 percig „főzzük”.
  5. A cél az, hogy kissé besűrűsödjön ez az alap, és a cukor szépen karamellizálódjon. Közben a kihűlt bacont egy aprítóban morzsalékosra zúzzuk, és bele is öntjük a sűrűsödő alapba.
  6. Mehet rá a méz és a fahéj. Akár már most is üvegekbe lehet tölteni, de ha krémesebb állagot szeretnénk, dobjuk vissza az egészet az aprítóba, és zúzzunk rajta párat.
  7. A pereceket a baconjammel tálaljuk!

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá listájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!