Sajtos perec baconjambe mártogatva
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 1 csomag CUCINA NOBILE pizzatészta paradicsomszósszal
- 1 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
- 100 g MILFINA reszelt trappista sajt
- 0,5 tk LE GUSTO só
- 0,5 tk LE GUSTO bazsalikom
- 400 g kockázott bacon
- 5 fej vöröshagyma
- 120 g HAPPY HARVEST nádcukor
- 100 ml CASTELLO balzsamecet
- 2 kanál GRANDESSA virágméz
- 1 tk LE GUSTO fahéj
Elkészítés módja
- A tésztát hosszában 8-10 csíkra vágjuk, majd a csíkokat egyenként kissé összesodorjuk, perec alakban meghajtogatjuk, sütőpapírral borított tepsire rakjuk, és 15-20 percig kelesztjük.
- Ezután lekenjük a pereceket a lazán felvert tojással, mehet a tetejére a reszelt sajt, a só és a bazsalikom, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük őket.
- A bacont apró kockákra vágjuk, serpenyőben ropogósra sütjük, majd egy szedőkanállal kiszedjük egy tálba.
- A kisült zsír egy részét kiöntjük, de kb. 4 evőkanálnyit hagyunk a serpenyőben, amire rádobjuk az apróra vágott hagymát. Mikor a hagyma üvegesre pirult, mehet rá a barna cukor és a balzsamecet, amivel még kb. 12 percig „főzzük”.
- A cél az, hogy kissé besűrűsödjön ez az alap, és a cukor szépen karamellizálódjon. Közben a kihűlt bacont egy aprítóban morzsalékosra zúzzuk, és bele is öntjük a sűrűsödő alapba.
- Mehet rá a méz és a fahéj. Akár már most is üvegekbe lehet tölteni, de ha krémesebb állagot szeretnénk, dobjuk vissza az egészet az aprítóba, és zúzzunk rajta párat.
- A pereceket a baconjammel tálaljuk!
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!