Serpenyős burgonya spenóttal és tükörtojással (vegetáriánus)
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 800 g burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kanál BELLASAN napraforgó-étolaj
- 1 kanál MILFINA Alpesi vaj
- 450 g NATURE'S GOLD paraj porciók gyorsfagyasztott
- 100 ml KOKÁRDÁS UHT főzőtejszín 10%
- 4 darab GOLDLAND tojás
- 1 csipet LE GUSTO őrölt szerecsendió
- 1 csipet LE GUSTO só
- 1 csipet LE GUSTO bors
- metélőhagyma
Elkészítés módja
- Alaposan megtisztítjuk a burgonyát, majd lefedve, sós vízben kb. 20-30 perc alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük és hagyjuk kissé kihűlni.
- Meghámozzuk a burgonyát és egyenletesen vastag szeletekre vágjuk.
- A burgonyaszeleteket egy forró serpenyőben olajon aranybarnára pirítjuk, ízlés szerint szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezzük.
- Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, majd a megtisztított és felkockázott hagymát és fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a fagyasztott vagy friss spenótleveleket, s időnként átforgatva hagyjuk összeesni.
- A tejszínt a spenóthoz keverjük, ízlés szerint szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezzük. Botmixerrel kicsit finomíthatunk az állagán.
- Egy serpenyőben elkészítjük a tükörtojásokat.
- A serpenyős burgonyát a spenóttal és a tükörtojással tálaljuk, friss metélőhagymával megszórjuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!