Sertéskaraj baconös káposztaágyon
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 3 főre
- 800 g HÚSMESTER sertéskaraj
- LE GUSTO só, bors
- BELLASAN napraforgó-étolaj
- 140 g gyulai szárazkolbász
- 1 fej lila hagyma
- 2 darab paradicsom
- 1 darab kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
- LE GUSTO kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g MILFINA trappista sajt
- 150 g szeletelt bacon
- 1 fej vöröshagyma
- BELLASAN napraforgó-étolaj
- 600 g NATURE’S GOLD savanyú káposzta
- 100 ml Alaplé (LE GUSTO zöldségleveskocka
- LE GUSTO só, bors
- 2 darab LE GUSTO babérlevél
- 1 tk LE GUSTO kakukkfű
- 600 g burgonya
- 4 kanál étkezési sertészsír
- LE GUSTO só
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés módja
- A lehártyázott sertéskarajt kicsit kiklopfoljuk. A hangsúly itt most a kicsin van. Ne legyenek vékonyak a szeletek, mert akkor kiszárad a hús.
- Sózzuk, borsozzuk, majd elősütjük a szeleteket. Közben apró kockákra vágjuk a kolbászt, illetve finomra kockázzuk a lila hagymát, a paradicsomot és a paprikát.
- A kolbász zsírját serpenyőben kicsit kisütjük, majd ebbe a zsírba tesszük a zöldségeket. Adunk hozzá egy kevés olajat, ha szükséges, majd egy kevés petrezselymet, kakukkfüvet és fokhagymát is.
- Az elősütött húst tepsire helyezzük, ráhalmozzuk a keveréket, majd betakarjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben rápirítjuk a sajtot.
- A káposztához a bacont felszeleteljük, a hagymát megtisztítjuk, majd félkarikára vágjuk.
- Kevés olajon lepirítjuk őket, majd hozzáadjuk az átöblített savanyú káposztát. Aki szereti savanykásabban, ne öblítse le a káposztát.
- Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az fűszereket, és összeforraljuk, hogy a lehető legkevesebb leve legyen.
- A burgonyát megmossuk, de nem hámozzuk. Ízlés szerint felvágjuk, majd kevés sertészsírral összekeverjük, tepsire tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
- Ha elkészült, sózzuk, és összekeverjük finomra vágott petrezselyemmel.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!