Stíriai metélt
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 6 főre
- 450 g KOKÁRDÁS rögös túró
- 8 kanál HAPPY HARVEST finomliszt
- 1 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
- 2 kanál KOKÁRDÁS vödrös tejföl 20%
- LE GUSTO só
- 1 darab citrom reszelt héja
- 4 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
- 1 kanál HAPPY HARVEST finomliszt
- 4 kanál porcukor
- 1 kanál citrom reszelt héja
- 4 kanál KOKÁRDÁS vödrös tejföl 20%
- 80 g MILFINA teavaj
- 250 ml MILFINA ESL tej 1,5%
- 1 csomag BELLA vanillincukor
- 2 kanál BELLA mazsola
- LE GUSTO só
- HAPPY HARVEST panírmorzsa
Elkészítés módja
- A túrót 8 evőkanál liszttel, 1 tojással, 2 kanál tejföllel, két csipet sóval és egy citrom reszelt héjával összekeverjük. A kapott masszát lisztezett deszkán cipó formára gyúrjuk.
- Ha nem ragad, letakarva pihentetjük!
- Melegítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, öntsük fel forró tejjel, majd kevergetés közben forraljuk fel. Mehet hozzá a porcukor, a vanillincukor, a citromhéj, a maradék tejföl, egy csipet só, valamint a mazsola, és amikor már kihűlt, a tojások sárgája is.
- A lisztezett deszkán nyújtsuk fél cm vastagra a tésztát, lisztezzük be alaposan, vágjunk belőle 6-8 szeletet, azokat pedig szintén vágjuk fél cm-es csíkokra.
- Sós forró vízben főzzük addig, míg feljön a víz tetejére, majd szedjük át hideg vízbe.
- A krémes masszánkat öntsük az extra keményre vert tojáshabhoz, keverjük össze, utána pedig mehet hozzá a túrótészta.
- Kivajazott, morzsázott tepsibe, 180 fokos előmelegített sütőben 45 percig süssük.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!