Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 6 főre

  • 450 g KOKÁRDÁS rögös túró
  • 8 kanál HAPPY HARVEST finomliszt
  • 1 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
  • 2 kanál KOKÁRDÁS vödrös tejföl 20%
  • LE GUSTO só
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 4 darab GOLDLAND mélyalmos tojás
  • 1 kanál HAPPY HARVEST finomliszt
  • 4 kanál porcukor
  • 1 kanál citrom reszelt héja
  • 4 kanál KOKÁRDÁS vödrös tejföl 20%
  • 80 g MILFINA teavaj
  • 250 ml MILFINA ESL tej 1,5%
  • 1 csomag BELLA vanillincukor
  • 2 kanál BELLA mazsola
  • LE GUSTO só
  • HAPPY HARVEST panírmorzsa

Elkészítés módja

  1. A túrót 8 evőkanál liszttel, 1 tojással, 2 kanál tejföllel, két csipet sóval és egy citrom reszelt héjával összekeverjük. A kapott masszát lisztezett deszkán cipó formára gyúrjuk.
  2. Ha nem ragad, letakarva pihentetjük!
  3. Melegítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, öntsük fel forró tejjel, majd kevergetés közben forraljuk fel. Mehet hozzá a porcukor, a vanillincukor, a citromhéj, a maradék tejföl, egy csipet só, valamint a mazsola, és amikor már kihűlt, a tojások sárgája is.
  4. A lisztezett deszkán nyújtsuk fél cm vastagra a tésztát, lisztezzük be alaposan, vágjunk belőle 6-8 szeletet, azokat pedig szintén vágjuk fél cm-es csíkokra.
  5. Sós forró vízben főzzük addig, míg feljön a víz tetejére, majd szedjük át hideg vízbe.
  6. A krémes masszánkat öntsük az extra keményre vert tojáshabhoz, keverjük össze, utána pedig mehet hozzá a túrótészta.
  7. Kivajazott, morzsázott tepsibe, 180 fokos előmelegített sütőben 45 percig süssük.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!

Press Escape to dismiss this dialog