Sült madártej (glutén-, laktóz-, cukormentes)
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 3 főre
- 10 darab NATUR AKTIV bio tojás
- 170 g HAPPY HARVEST eritrit
- 1 csipet LE GUSTO só
- 130 g ENJOY FREE! – HAPPY HARVEST gluténmentes liszt
- 1 l MILFINA - ENJOY FREE! laktózmentes ESL tej 3,5%
- 150 g MILFINA – ENJOY FREE! laktózmentes vaj
Elkészítés módja
- A sült madártej elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk.
- A fehérjét kemény habbá verjük az eritrit egyik felével.
- A tojássárgájákat az eritrit másik felével kihabosítjuk, majd mehet bele a só és a liszt. A liszttel alaposan elkeverjük a sárgáját, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és kevergetjük, hogy ne legyen csomós.
- A vajat megolvasztjuk, és a tojássárgájához locsoljuk, majd beleforgatjuk a fehérjehabot, és egy kb. 20×35 cm-es tepsibe öntjük a tésztát.
- 150 fokos sütőbe toljuk 60 percre, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felszeleteljük.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!