Sütőtökös gnocchi
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 2 főre
- 600 g sütőtök
- HAPPY HARVEST kristálycukor
- LE GUSTO tengeri só
- LE GUSTO őrölt fekete bors
- 500 g HAPPY HARVEST finomliszt
- 1 darab GOLDLAND tojás
- 180 ml KOKÁRDÁS UHT főzőtejszín 10%
- 150 g CUCINA NOBILE reszelt olasz grana padano keménysajt
- 4 szelet bacon
Elkészítés módja
- A tököt héjastul félbevágjuk, majd kimagozva, pici kristálycukorral megszórva, 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük és hűlni hagyjuk.
- Ha kihűlt a sütőtök, kikaparjuk a húsát, botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a tojást és a lisztet. Ha ragadós marad, akkor addig adunk hozzá lisztet, amíg jól formázható tésztát nem kapunk.
- Kisebb részekre osztjuk a tésztát, melyekből 1,5 ujjnyi vastag hengereket formázunk, ezeket 3 cm-es darabokra vágjuk, majd egy villa hátulján megforgatjuk, hogy kialakítsuk a jellegzetes mintát.
- Az előkészített gnocchikat forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére.
- Eközben sütőpapíron egymás mellé helyezzük a bacont és 210 °C-ra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
- A főzőtejszínt sóval, borssal és a reszelt keménysajt felével összeforraljuk, majd a kifőzött gnocchit beleforgatjuk.
- Reszelt keménysajttal és a ropogósra sült, apró darabokra tört baconnel tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!