Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 2 főre

  • 600 g sütőtök
  • HAPPY HARVEST kristálycukor
  • LE GUSTO tengeri só
  • LE GUSTO őrölt fekete bors
  • 500 g HAPPY HARVEST finomliszt
  • 1 darab GOLDLAND tojás
  • 180 ml KOKÁRDÁS UHT főzőtejszín 10%
  • 150 g CUCINA NOBILE reszelt olasz grana padano keménysajt
  • 4 szelet bacon

Elkészítés módja

  1. A tököt héjastul félbevágjuk, majd kimagozva, pici kristálycukorral megszórva, 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük és hűlni hagyjuk.
  2. Ha kihűlt a sütőtök, kikaparjuk a húsát, botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a tojást és a lisztet. Ha ragadós marad, akkor addig adunk hozzá lisztet, amíg jól formázható tésztát nem kapunk.
  3. Kisebb részekre osztjuk a tésztát, melyekből 1,5 ujjnyi vastag hengereket formázunk, ezeket 3 cm-es darabokra vágjuk, majd egy villa hátulján megforgatjuk, hogy kialakítsuk a jellegzetes mintát.
  4. Az előkészített gnocchikat forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére.
  5. Eközben sütőpapíron egymás mellé helyezzük a bacont és 210 °C-ra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
  6. A főzőtejszínt sóval, borssal és a reszelt keménysajt felével összeforraljuk, majd a kifőzött gnocchit beleforgatjuk.
  7. Reszelt keménysajttal és a ropogósra sült, apró darabokra tört baconnel tálaljuk.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá listájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!