Szilvás gombóc
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 800 g burgonya
- 200 g HAPPY HARVEST finomliszt
- 1 darab tojássárgája
- 80 g étkezési sertészsír
- 30 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
- 150 g HAPPY HARVEST kristálycukor
- 20 darab apró szemű szilva
- 1 tk LE GUSTO őrölt fahéj
- 200 g HAPPY HARVEST panírmorzsa
- 30 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
- 50 g HAPPY HARVEST kristálycukor
- 200 g MILSANI tejföl
- 30 g HAPPY HARVEST kristálycukor
Elkészítés módja
- A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, egyforma kockákra vágjuk. Egy közepes lábasba tesszük, s felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi őket. Fontos, hogy a főzővízbe ne tegyünk sót!
- Kb. 25 perc alatt puhára főzzük a burgonyát, majd alaposan összetörjük, elkeverjük benne a zsírt és 100 g cukrot, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután belekeverjük a tojássárgáját és 3-4 részletben hozzákeverjük a lisztet.
- A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk, a maradék cukrot kikeverjük a fahéjjal.
- 1-1 kis tésztanégyzetet a tenyerünkbe veszünk, a közepére egy fél szilvát helyezünk, a szilvamag helyére pedig fahéjas cukrot kanalazunk. Ezután a tészta négy sarkát összecsípve gombócot formázunk belőle.
- Egy serpenyőbe beleöntjük az olajat, hozzámérjük a cukrot és a zsemlemorzsát. Közepes lángon 5-6 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd félrehúzzuk.
- Felforraljuk a vizet, majd hatosával beleengedjük a gombócokat. Ügyeljünk arra, hogy ne tapadjanak össze.
- Miután feljönnek a gombócok a víz tetejére, kiszedjük őket és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, édes tejföllel tálaljuk
- Közepes lángon 5-6 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd félrehúzzuk.
- Felforraljuk a vizet, majd hatosával beleengedjük a gombócokat. Ügyeljünk arra, hogy ne tapadjanak össze.
- Miután feljönnek a gombócok a víz tetejére, kiszedjük őket és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, édes tejföllel tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhatsz hozzá listádhoz, ha többet szeretnél, kérjük, jelentkezz be!