Rendelés módosítása Módosítások bezárása

Kosár frissítése

Hozzávalók a következő recepthez 4 főre

  • 800 g burgonya
  • 200 g HAPPY HARVEST finomliszt
  • 1 darab tojássárgája
  • 800 g étkezési sertészsír
  • 30 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
  • 150 g HAPPY HARVEST kristálycukor
  • 20 darab apró szemű szilva
  • 1 tk LE GUSTO őrölt fahéj
  • 200 g HAPPY HARVEST panírmorzsa
  • 30 ml BELLASAN napraforgó-étolaj
  • 50 g HAPPY HARVEST kristálycukor
  • 200 g MILFINA tejföl 12%
  • 30 g HAPPY HARVEST kristálycukor

Elkészítés módja

  1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, egyforma kockákra vágjuk. Egy közepes lábasba tesszük, s felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi őket. Fontos, hogy a főzővízbe ne tegyünk sót!
  2. Kb. 25 perc alatt puhára főzzük a burgonyát, majd alaposan összetörjük, elkeverjük benne a zsírt és 100 g cukrot, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Ezután belekeverjük a tojássárgáját és 3-4 részletben hozzákeverjük a lisztet.
  4. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk.
  5. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk, a maradék cukrot kikeverjük a fahéjjal.
  6. 1-1 kis tésztanégyzetet a tenyerünkbe veszünk, a közepére egy fél szilvát helyezünk, a szilvamag helyére pedig fahéjas cukrot kanalazunk. Ezután a tészta négy sarkát összecsípve gombócot formázunk belőle.
  7. Egy serpenyőbe beleöntjük az olajat, hozzámérjük a cukrot és a zsemlemorzsát.
  8. Közepes lángon 5-6 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd félrehúzzuk.
  9. Felforraljuk a vizet, majd hatosával beleengedjük a gombócokat. Ügyeljünk arra, hogy ne tapadjanak össze.
  10. Miután feljönnek a gombócok a víz tetejére, kiszedjük őket és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, édes tejföllel tálaljuk.

* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá listájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!