Szőlős-fahéjas pite
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 5 főre
- 300 g HAPPY HARVEST búza finomliszt
- 200 g MILFINA – ENJOY FREE! laktózmentes vaj
- 80 g porcukor
- 2 darab GOLDLAND mélyalmos tojássárgája
- 0,5 darab citrom reszelt héja
- 500 g piros és fehér szőlő vegyesen
- 1 tk LE GUSTO őrölt fahéj
Elkészítés módja
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
- A megmosott, kimagozott és félbevágott szőlőszemeket összekeverjük a fahéjjal.
- A tésztát lisztezett felületen 5 - 6 mm vastagságúra nyújtjuk és 24 cm-es piteformába helyezzük.
- A tészta szélét levágjuk és félretesszük, az alját egy villa segítségével megszurkáljuk és rászórjuk a szőlőszemeket.
- A maradék tésztát rácsosan vagy kiszúróval formázva rátesszük a piténkre.
- A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a szőlős-fahéjas pitét kb. 35 perc alatt készre sütjük.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!