Töltött levelestészta-fenyőfák csirkemellfilével és petrezselyempestóval
Elkészítési lépések megtekintése
Hozzávalók a következő recepthez 4 főre
- 0,5 kezeletlen héjú citrom
- 50 g petrezselyem
- 20 g CUCINA NOBILE reszelt olasz grana padano keménysajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 125 ml CUCINA NOBILE olívaolaj
- 15 g BELLA mandula
- 200 g HÚSMESTER csirkemellfilé
- 1 csomag GOOD CHOICE leveles tészta
- 1 darab GOLDLAND tojás
- 2 kanál víz
- igény szerint LE GUSTO tengeri só
- LE GUSTO őrölt fekete bors
Elkészítés módja
- Kevés citromhéjat lereszelünk, a petrezselymet megmossuk, durvára aprítjuk, a sajtot finomra reszeljük. A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk.
- A citromhéjból, a petrezselyemből, a sajtból, a fokhagymából, az olívaolajból és a mandulából pestót készítünk. Sóval ízesítjük.
- A csirkemellfiléket 6 kis háromszögre (kb. 3 cm) vágjuk, egy serpenyőben olajat hevítünk, és a csirkemellszeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, majd sóval és borssal fűszerezzük.
- A leveles tésztát kinyújtjuk, 6 darab (9 x 9 x 7 cm-es) és további 6 darab (8 x 8 x 6 cm-es) háromszögre vágjuk. A tojást a vízzel egy kis tálban elkeverjük, a kisebb tésztaháromszögeket bekenjük vele. Ráhelyezzük a csirkemellet, és kevés pestóval megcsepegtetjük.
- A második tésztát a csirkemellfilére fektetjük, és a széleket jól lenyomkodjuk. A háromszögekből fenyőfa alakot készítünk, a maradék tojással megkenjük, majd a sütőben 180 °C-on kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A megmaradt pestóval tálaljuk.
* Maximum 15 hozzávalót adhat hozzá litájához, ha többet szeretne, kérem jelentkezzen be!